به گزارش
باشگاه خبرنگاران، این نظرسنجی توسط موسسه غیردولتی "اینترنشنال دموکراسی" از 115 منطقه و 34 ولایت افغانستان انجام شده که 71 درصد مردم افغانستان شرکت در انتخابات را وظیفه هر شهروند این کشور دانسته اند.
به گفته مسئولان این موسسه، در این نظرسنجی 135 مصاحبه کننده از 2500 نفر در مورد انتخابات آینده در افغانستان، میزان علاقه و شرکت مردم در این انتخابات، شفافیت انتخابات و آگاهی مردم از نامزدهای انتخابات سوالاتی را مطرح کردهاند.
"محمد حسن وفایی" عضو موسسه اینترنشنال دموکراسی افغانستان در این مورد گفت: 85 درصد از کسانی که با آنها مصاحبه شده است، گفتهاند که در انتخابات پیشروی افغانستان شرکت میکنند و تنها 8 درصد میگویند که در این عرصه حضور نخواهند داشت.
وفایی افزود: بیش از 60 درصد مصاحبه شوندگان گفتهاند که خانواده و افرادی را که آنان میشناسند نیز در انتخابات شرکت خواهند کرد و 14 درصد در این مورد پاسخ منفی دادهاند.
وی اظهار داشت: برقراری امنیت پس از انتخابات، عدم تقلب، عادلانه بودن و میزان شرکت مردم از دیدگاه مصاحبه شوندگان، به انتخابات آینده افغانستان مشروعیت بیشتری خواهد داد.
به گفته وی، نبود امنیت در هنگام برگزاری انتخابات، فساد اداری، دخالت طالبان، ناعادلانه بودن و دخالت کشورهای خارجی بزرگترین تهدید در برابر انتخابات آینده افغانستان از دید مردم این کشور است.
با این حال، "فوزیه رحیمی" عضو دیگر این موسسه گفت : 81 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتهاند که وضعیت زندگی مردم افغانستان نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.
رحیمی افزود: 34 درصد شرکت کنندگان گفتهاند که وضعیت امنیتی از پنج سال گذشته به این سو کمی بهتر شده، 30 درصد گفتهاند یکسان است و 20 درصد دیگر گفتهاند که وخیمتر شده است.
در نظرسنجی اعلام شده از سوی موسسه اینترنشنال دموکراسی ، به نظر میرسد که اکثر شرکت کنندگان گفتهاند که رئیس جمهور آینده دارای ویژگیهایی از جمله، مسلمان، صادق، عادل و خادم باشد.
همچنین در این نظرسنجی از میزان آگاهی مردم نسبت به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز پرسیده شده است.
"سید یاسین حسینی"، عضو دیگر موسسه، گفت: حدود 52 درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی گفتهاند که اطلاعات مفیدی در مورد انتخابات و آشنایی با کاندیداهای انتخابات آینده ریاست جمهوری به دست آوردهاند.
حسینی افزود: اکثر مصاحبه شوندگان گفتهاند که اطلاعات در مورد انتخابات را از طریق رسانهها کسب کردهاند.
وی خاطرنشان ساخت: این نظر سنجی ابتدایی است و این موسسه در نظر دارد در 2 مرحله دیگر آن را تکمیل کند.
گفتنی است، موسسه اینترنشنال دموکراسی یکی از موسسههای غیردولتی است که این نظر سنجی را بدون هماهنگی دولت افغانستان انجام داده و تاکنون دولت این کشور واکنشی در خصوص این تحقیق نداشته است.
انتهای پیام/
منبع:فارس