به گزارش خبرنگار باشگاه
خبرنگاران قم، حجتالاسلام رضا مهکام از شکاف نسلها به عنوان یکی از تبعات بالارفتن سن ازدواج در سالهای آینده یاد کرد و افزود: فاصله سنی بیش از 30 ـ 35 سال بین والدین و فرزندان آسیبهایی را به بار میآورد.
وی اظهار داشت: مادری که 22 سال داشته و فرزندی به دنیا میآورد فاصله سنی وی با فرزندش 22 سال است و وقتی این فرزند 15 ساله میشود مادر وی 37 ساله است که این فاصله سنی زیادی نیست و میتواند با فرزندش روابط خوبی داشته باشد.
عضو هیئت علمی روانشناسی موسسه امام خمینی افزود: ولی وقتی مادر در سن 40 سالگی بچهدار شود یعنی با فرزندش 40 سال تفاوت سنی دارد و زمانی این فرزند به سن 15 سالگی میرسد مادر 55 ساله میشود که در آغاز کهنسالی و پیری است و نمیتواند روابط خوبی با فرزند خود که در سن نوجوانی قرار دارد برقرار کند و اینجاست که شکاف نسلها بهوجود میآید.
این روانشناس دلیل نداشتن روابط خوب والدین و فرزندان در شکاف نسلها را ناتوانی در درک متقابل یکدیگر دانست و گفت: وقتی دوره نوجوانی مادری در دهه 60 بوده و فرزند وی در سال 1400 به سن نوجوانی میرسد فاصله بین 1360 تا 1400 بیش از حد نرمال است و نمیتوانند یکدیگر را درک کنند.
مهکام اظهار داشت: به همین دلیل سلامت اجتماعی و عاطفی فرزندان در آینده مورد تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: خانوادههایی که دارای تعداد فرزندان زیاد هستند این مشکل با فرزندان آخر بروز میکند؛ به والدین این خانوادهها توصیه میکنیم انعطافپذیری بیشتری داشته باشند تا فرزندان را بهتر درک کنند و فرزندان کوچکتر هم توجه کنند که والدینشان در چه سنی قرار دارند و انعطاف نشان دهند تا آسیبهای موجود به حداقل برسد./س