محققان دانشگاه صنعتى شريف با استفاده از نانو مواد والياف فلزى موفق به توليد بتنى شدند كه علاوه بر تحمل بسيار بالا در مقابل ضربه، فشار و كشش مقاومتى نزديك به دو برابر بتنهاى معمول را داشته و قابليت شكل پذيرى نيز دارد.

دكتر عليرضا خالو، سرپرست اين پروژه و رئيس انجمن بتن ايران در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران  گفت:نانو بتن الیافی كه تماما از مواد توليد شده در داخل كشور ساخته شده است را می توان به عنوان اولين نمونه كاملا موفق در سطح جهان معرفى كرد كه از نانو مواد والياف براى افزايش مقاومت استفاده می كند.

وی در ادامه افزود: سخت ترين بخش كار، يافتن مقدارمصرفى مواد نانو و توزيع يكنواخت آن در سرتاسر بتن می باشد. تركيبى كه ما به آن دست يافته ايم از نمونه هاى توليد شده توسط محققين خارجى بهتر است.

شکل پذيرى و مقاومت بالاى اين بتن در مقابل فشار، كشش و ضربه راه حل جديدى را در بسيارى از كاربردهاى خاص پيش پاى مهندسان قرار می دهد.وی در اين باره اضافه كرد:اين بتن در بعضى موارد تنها گزينه است.

دكتر عليرضا ناجى گيوى، پژوهشگر و مجرى پروژه خاطر نشان کرد: با استفاده از بتن توليد شده در دانشگاه صنعتى شريف می توان مصرف ميلگرد را در ساختمان تا 30 درصد كاهش داد و به دليل مقاومت بالاى آن حجم بتن ريزى تا نزديك 35 درصد كاهش می يابد كه اين عوامل باعث می شود استفاده از اين بتن باوجود تمام مزايايى كه به همراه دارد، تنها بيست درصد به هزينه تمام شده بيفزايد.

بر اساس نتايج حاصل شده از آزمايشهاى نانوبتن اليافىفوق مقاوم توليد شده در دانشگاه صنعتى شريف، نسبت به‌نمونه هاى خارجى از كيفيت بسيار بالاترى برخوردار است.

پروژه ساخت نانو بتن اليافى فوق مقاوم توسط پژوهشكده علوم و فناورى نانو به رياست خانم دكتر اعظم ايرجى زاد ديگر عضو گروه اين پژوهش و دانشكده عمران دانشگاه صنعتى شريف و در مدت نزديك به ي ك سال انجام شده است و هم اكنون اين طرح كه به عنوان يكى از 12 طرح برگزيده كشور در جشنواره فناور ى‌هاى نانو شناخته شده است و تحت حمايت ستاد ويژه توسعه فناورى نانو و مركز رشد فناور ى‌هاى پيشرفته دانشگاه صنعتى شريف براى ادامه كار و تجارى سازى اين محصول قرار دارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو ، مواد ، الیاف ، محقق ، بتن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار