به گزارش خبرنگار باشگاه
خبرنگاران قم، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و رؤسای سازمانهای نقاط دیگر با اشاره به اینکه مسئله وقف در مذاهب قبل از اسلام نیز وجود داشته، گفت: در مذاهب قبل از اسلام نیز وقف وجود داشته، حداقل برای معابد خودشان وسائلی را وقف میکردند.
وی افزود: اسلام بعضی از سنتهای مذاهب قبل را امضا کرد که از جمله آنها سنت صالحه وقف بود.
استاد برجسته حوزه تأکید کرد: پیشوایان بزرگ دین پیشقدم در وقف بودند. وقف نامه امیرمؤمنان علی(ع) و دیگر ائمه معصومین(ع) مؤید این مطلب است و در دستوراتی هم که از ائمه معصومین(ع) صادره شده دعوت به وقف نمودهاند.
آیت الله مکارم شیرازی یکی از مصداقهای روشن صدقات جاریه را وقف شمرد و افزود: در طول زمان برکات آن ادامه دارد.
وی گفت: گفتار و کردار معصومین(ع) در باب مسئله وقف بسیار است که باید آنها را به مردم بیان کرد و مردم را تشویق به امر وقف نمود.
آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: هر اندازه عمل به وقف بیشتر شود، اعتماد مردم بیشتر و هر اندازه اعتماد بیشتر شود، استقبال مردم از مسئله وقف بیشتر میشود و مردم باید عمل به وقف را ببینند و لمس کنند تا اعتماد به این نهاد بیشتر شود.
وی یکی از موارد مصارف وقف را احیای حوزههای علمیه و اعزام مبلغ دانست و افزود: وقف برای جامعه موجب برکت است و باید از این وقف برای احیای حوزههای علمیه و اعزام مبلغ استفاده کرد، چرا آنچه که دین و قرآن را نگاه میدارد، حوزههای علمیه است و موقوفات حوزه، باید در خود حوزه استفاده شود و همچنین از موقوفات عام نیز بهره بگیرند.
این مرجع تقلید شیعیان، احیای مساجد را از دیگر موارد مصرفی وقف دانست و افزود: در شهر تهران تعداد قابل توجهی از مساجد امام جماعت ندارند که باید برای این کار چارهای اندیشیده شود، چرا که با حضور روحانی معمم اقتدا به غیر روحانی جایز نیست.
وی در پایان تأکید کرد که اگر حوزه های علمیه تقویت نشود مردم تدریجاً از دین فاصله خواهند گرفت و اوقاف میتواند کمک مهمی به این امر کند./ش