علی میرعظیمی افزود: امروز ایران اسلامی در بحث سلولهای بنیادی به جمع کشورهای صاحب نام در این حوزه پیوسته و به خوبی توانسته است تهدید تحریمها را به فرصت تبدیل کند.
وی تصریح کرد: دانشمندان ایرانی با وجود در اختیار نداشتن کمترین امکانات و پیش رو داشتن شدیدترین تحریمها توانستند به پیشرفتهای بسیار خوبی در حوزه سلولهای بنیادی دست یابند، بهطوری که کشور هماکنون جزو یک تا دو درصد کشورهایی است که از نظر تعداد میتواند در جهان پیوند انجام دهد.
محقق پژوهشگاه رویان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه با بیان اینکه ایران قادر است در افرادی که شکستگی وسیع استخوان دارند و یا کسانی که مورد عمل جراحی مغزی قرار گرفته و کاسه سر آنها برداشته شده و همچنین اشخاصی که استخوانهای آنها به کندی جوش میخورد، از سلولهای بنیادی برای جوشخوردگی سریع و جلوگیری از عفونتهای بعدی استفاده کند، ادامه داد: خوشبختانه امروز این مهم از مرحله آزمایشگاهی خارج شده و به طور عملی و کاربردی بر روی بیماران انجام میشود.
سیدهادی موسوی یکی دیگر از محققان پژوهشگاه رویاننیز با بیان اینکه سلولهای بنیادی ابتداییترین سلولهای سازنده بدن هستند، گفت: این سلولها در طول دوره رشد جنینی پرورش یافته و تبدیل به سلولهای بالغ و خاصی میشوند.
وی با بیان اینکه مسئولیت ساخت انواع بافتهای بدن به عهده سلولهای بنیادی است، افزود: منشاء کل اعضا و سلولهای بافتهای مختلف بدن سلولهای بنیادی است که بعد از کامل شدن اعضای بدن، سلولهای بنیادی مسئول ترمیم بافتهای آسیبدیده است و سلولهای جدید را جایگزین سلولهای پیر و فرسوده میکند.