بعد از بررسی‌ها مشخص شد این ویژگی والدین باعث افزایش شاخص توده‌ی بدنی بچه‌ها در سن 10 سالگی می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، نتایج پژوهشی که در Pediatric Obesity به چاپ رسیده است نشان می‌دهد شاخص توده‌ی بدن بچه‌هایی که والدینشان استرس زیادی دارند بیشتر است. حتما شما هم در این ده سال اخیر متوجه شده‌اید که بچه‌ها چاق‌تر و تپل‌تر از قبل شده‌اند. معمولاً هم تغذیه‌ی نامناسب و بی‌تحرکی را از عوامل چاقی بچه‌ها می‌دانند. اما محققان معتقدند که رفتار والدین و عادت‌های غذایی خانواده نیز در چاقی بچه‌ها نقش مهمی دارد.

 

 

محققان کانادایی و آمریکایی به مدت 4 سال تأثیر استرس والدین را روی شاخص توده‌ی بدنی بچه‌ها مورد بررسی قرار دادند. در این پژوهش 4078 کودک بین 5 تا 10 سال شرکت داشتند. هر سال شاخص توده‌ی بدنی بچه‌ها اندازه‌گیری شد و همچنین والدین این کودکان به سوالاتی در خصوص میزان استرس و نحوه‌ی زندگی خود جواب دادند.

 

 

بعد از بررسی‌ها مشخص شد استرس والدین باعث افزایش شاخص توده‌ی بدنی بچه‌ها در سن 10 سالگی می‌شود. محققان مشاهده کردند در طول این پژوهش 2 درصد به شاخص توده‌ی بدن بچه‌هایی که والدینشان استرس داشته‌اند اضافه شده است. در واقع هر چه میزان استرس والدین بیشتر بوده این عدد بیشتر می‌شود تا جایی که حتی به 7 درصد هم می‌رسد. در واقع کودکانی که والدینشان استرس بیشتری دارد بیشتر هم چاق می‌شوند.

 


محققان معتقدند که استرس والدین باعث ایجاد استرس در بچه‌ها می‌شود. برای همین بچه‌های مضطرب نیز به تغذیه‌ی نامناسب روی می‌آورند و کم‌تحرک‌تر می‌شوند. با وجود اینکه این درصد چندان زیاد به نظر نمی‌رسد اما توجه داشته باشید که کودکان در حال رشد هستند و اگر این روند ادامه داشته باشد در بزرگ‌سالی با مشکلات جدی‌تری روبه‌رو می‌شوند.

 

 

محققان توصیه می‌کنند برای داشتن یک خانواده‌ی سالم از استرس‌های روزمره بکاهید. عادت‌های غذایی خوبی در خانواده داشته باشید. ورزش را به خانواده بیاورید و از همان کودکی مراقب وزن بچه‌هایتان باشید.

 

همچنین چند راه کار خانگی برای سالم ماندن کودکان و جلوگیری از چاقی آنها ارائه کرده است که عبارتند از:


- در هر نوبت مقدار وعده‌های غذایی را کاهش دهید و اجازه دهید که اگر کودک هنوز گرسنه است خودش غذای بیشتری درخواست کند.

 

- حتما به کودک غذاهای سالم و میان وعده‌های سالم که در آشپزخانه خودتان موجود هستند، مانند میوه بدهید.

 

- چون ممکن است مجبور شوید چندین بار تلاش کنید تا کودکتان نوع خوردنی را که به او می‌دهید بپذیرد لذا ناامید نشده و هیچگاه پیشنهاد یک خوردنی سالم را به او رها نکنید.

 

- به هنگام طبخ غذا از مواد و محتویات کم کالری مثل پنیر کم چرب یا شیر بدون چربی استفاده کنید.

 

- کودک خود را به انجام ورزش و تحرک بدنی تشویق کنید.
برچسب ها: کودکان ، چاق ، محققان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.