عضو انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیری استان تهران گفت: این آمادگی را داریم که قیمت شیر آزاد شود و ما نیز با قیمت یک‌هزار و 350 تومان شیر را عرضه و علوفه مورد نیاز را هم با ارز آزاد خریداری کنیم.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، محمود تاجیک در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فشارها بر روی گاوداران شیری کشور از سال 89 بیشتر شده به طوری‌که در سال‌های 90 و 91 قیمت تمام‌شده شیر بر اساس آمار و اطلاعات موجود 840 تومان بود ولی دولت به اجبار قیمت آن را 630 تومان تعیین کرده بود.

وی افزود: پس از آن قیمت شیر به 750 تومان تغییر یافت ولی باز هم از قیمت تمام شده کمتر بود و به همین دلیل بسیاری از دامداران مشمول جرایم تعزیراتی شدند.

عضو انجمن صنفی گاوداران شیری استان تهران با بیان اینکه در بهمن‌ماه 91 و بر اساس اعلام کارشناسان خبره، قیمت تمام‌شده شیر 996 تومان تعیین شد، گفت: با این حال این موضوع تا تیرماه همان سال اعلام نشد در حالی‌که قیمت علوفه رو به افزایش بود.

وی ادامه داد: در نهایت و بر اساس گزارشی که به دولت ارائه شد، قیمت یک‌هزار و 100 تومان برای شیر در نظر گرفته شد به شرطی که علوفه با ارز مرجع در اختیار دامداران قرار بگیرد هرچند بسیاری از آنها تا خرداد 92 علوفه را تحویل نگرفته بودند.

تاجیک با بیان اینکه دامداران مجبور بودند بر خلاف قیمت‌های تعیین شده نهاده‌های مورد نیاز را بخرند، عنوان داشت: جو 590 تومانی با قیمت 900 تومان و ذرت 600 تومانی با قیمت یک‌هزار و 150 تومان خریداری شد.

عضو انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیری استان تهران با اشاره به جلسه‌ای که با کارگروه تنظیم بازار در دولت جدید برگزار شده است، گفت: قرار شد علوفه در اختیار دامداران قرار گیرد و شیر نیز با قیمت یک‌هزار و 458 تومان از آنها خریداری شود و در این میان 15 درصد سود دامداران بوده است ولی ما به سود 10 درصدی و قیمت خرید یک‌هزار و 350 تومانی هم رضایت دادیم و تفاهم کردیم.

وی اضافه کرد: تحلیل ما این است که اگر دولت بخواهد تا پایان سال قیمت شیر افزایش نیابد باید یک‌هزار و 800 میلیارد تومان یارانه به عنوان مابه‌التفاوت علوفه پرداخت کند.

عضو انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیری استان تهران اظهار داشت: دامداران به ادامه کار خود علاقه‌مند هستند و دوست دارند برای پیشرفت نظام کاری انجام دهند به همین دلیل به کار خود ادامه می‌دهند وگرنه ادامه فعالیت با این شرایط سودی ندارد.

تاجیک با اشاره به روند افزایش بدهی‌های گاوداران شیری در سراسر کشور گفت: در نهایت مقرر شد دولت 600 میلیارد تومان یارانه در این زمینه به وزارت جهاد کشاورزی پرداخت کند که البته در نامه‌ای عنوان شد که این مبلغ به 450 میلیارد تومان کاهش یافته است هرچند در پیگیری‌های بعدی متوجه شدیم معاونت راهبری رئیس جمهور از این موضوع اطلاع ندارد.

عضو انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران شیری استان تهران افزود: کارخانه‌های لبنیات شیر یک‌هزار و 110 تومانی را از دامداران دریافت می‌کنند و سود زیادی می‌برند درحالیکه دامداران متضرر می‌شوند.

وی ادامه داد: 70 درصد هزینه‌ها در تولید شیر مربوط به خرید علوفه است؛ این آمادگی را داریم که قیمت شیر آزاد شود و ما نیز با قیمت یک‌هزار و 350 تومان شیر را عرضه کنیم و علوفه مورد نیاز را هم با ارز آزاد خریداری کنیم./س


برچسب ها: قم ، آزاد ، قیمت ، شیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.