وی با تاکید بر اینکه «زهد دینی در روانشناسی باعث مدیریت شادیها و اندوهها میشود» ابراز داشت: آدمی زمانی میتواند نسبت به موضوعات دنیایی از خود زهد نشان دهد که نسبت به فلسفه وجودی دنیا و منزلگاه آخرت شناخت و درک صحیح پیدا کرده باشد.
وی افزود: شناخت صحیح از دنیا، انسان را در تنظیم خود با رخدادها و وقایع زندگی یاری میکند و به این درک میرساند که دنیا گذراست.
این پژوهشگر حوزه روانشناسی دینی تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم دنیا را توصیف میکند. این توصیف و توضیح آدمی را با ارزش و قیمت دنیا آشنا می کند و در نتیجه انسان درمییابد که امیال دنیایی از قبیل دارایی، ثروت و غیره چه میزان ارزش دارد و چقدر باید به این موضوعات بها بدهد. همچنین از سوی دیگر، خداوند متعال برای روشن شدن بیشتر موضوع، قیامت و زندگی پس از مرگ را نیز در قرآن برای بشر توضیح میدهد.
وی عنوان کرد: با روشن شدن ارزشها، این قابلیت و درک در انسان ایحاد میشود که چگونه باید نسبت به موضوعات مختلف دنیایی و آخرتی سرمایهگذاری کند.
دکتر عبدی در پایان تاکید کرد: یک مشاور، تنها با ارائه شناخت درست از فلسفه دنیا و امیال دنیایی به مراجعه کننده، نمیتواند موفق باشد. باید در مراجعه کننده، مرحله بالاتری از شناخت یعنی باور ایجاد شود. در این مرحله مشاور باید از تکنیکهای روانشناسی استفاده کند./س