به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم؛ وزارتخانههای خارجه و خزانهداری آمریکا در بیانیهای مشترک مدعی شدند: این شرکتها و افراد که بیشتر آنها ایرانی هستند، به دلیل کمک به برنامه هستهای ایران تحریم شدهاند.
"دیوید کوهن" معاون وزیر خزانهداری در این بیانیه با اشاره به توافقنامه اخیر ایران و گروه 1+5 گفته است: "این توافقنامه از تلاشهای پیگیر ما برای شناسایی و رسیدن به همه حمایتکنندگان از برنامه هستهای ایران و همچنین تلاش کنندگان برای دور زدن توافقنامه جلوگیری نمیکند."
افزودن اسامی جدید به فهرست تحریمها درحالی است که بر اساس توافقنامه اولیه ایران و کشورهای گروه 1+5 در ژنو، طرف غربی متعهد شده است که در قبال اقدامات شفاف ساز ایران در زمینه هستهای، از وضع هرگونه تحریمهای جدید جلوگیری کند.
تحریم شرکت هواپیمایی ایرانی از سوی دیگر وزارت بازرگانی ایالات متحده دیروز اعلام کرد که ۱۹ شرکت و یا فرد را در اروپا و آسیا که با واسطهگری به شرکت هواپیمایی ماهان کمک کردهاند تا تجهیزات مورد نیاز خود را از آمریکا به دست آورد، تحریم کرده است.
وزارت بازرگانی آمریکا خاطرنشان کرده است که اکثر این ۱۹ شرکت و فرد واسطه در ترکیه و بقیه آنها نيز در ارمنستان، یونان، ایران، تایلند و امارات متحده عربی مستقر هستند.
در بیانیه وزارت بازرگانی آمریکا به نام دو شرکت هواپیمایی کوچک شامل "ورتیر" و "آئولیان" متعلق به ارمنستان و یونان نیز اشاره و خاطرنشان شده است که در نقض تحریمهای شرکت هواپیمایی ماهان نقش داشتهاند.
در این بیانیه در خصوص توجیه تحریم های جدید آمده است، افراد و شرکتهای واسطهای به هواپیمایی ماهان در ایجاد یک شبکه غیرمجاز تهیه تجهیزات هواپیمایی کمک کرده اند که اساسا با هدف دور زدن تحریمهای ایالات متحده علیه ایران طراحی شده است.
اگر چه تحریم این 19 شرکت و فرد مربوط به تحریم های قبلی است، اما افزودن نام افراد و شرکت های جدید به لیست تحریم ها در مقطع زمانی کنونی بیشک پیام ناخوشایندی را در اذهان عمومی منعکس خواهد کرد به ویژه که همچنان در خصوص حسن نیت آمریکا شک و تردید وجود دارد.
در چنین شرایطی تحریم شرکتها و افرادی که به شرکت هواپیمایی ماهان برای تامین تجهیزات مورد نیاز آن کمک کردهاند، شرکتی که به امور جابجایی مسافر و با جان مردم سرو کار دارد، بدون شک تردید و بد بینی را نسبت به نیت آمریکا تشدید می کند.
این در حالی است که شرکت هواپیمایی ماهان یک شرکت مسافربری است، وکمک به تامین تجهیزات این شرکت امری انسانی و تحریم آن مساله ای ضدبشری و تاسفانگیز است.
وزارت بازرگانی آمریکا با استناد به این بهانه، این شرکتها را به "فهرست نهادهایی" اضافه کرده است که از خرید بسیاری از کالاها از ایالات متحده مانند خرید موتورهای هواپیما و یا قطعات یدکی منع شدهاند.
اعمال تحریم های جدید وازرت بازرگانی آمریکا علیه این شرکت ها در شرایطی صورت گرفته که رییس کمیته امور بانکی سنا گفته است این کمیته درباره بررسی تحریمهای جدید علیه ایران، دست نگه میدارد.
تیم جانسون، سناتور دموکرات، عصر سهشنبه ۱۹ آذر، در بیانیهای اعلام کرد که "رییسجمهوری و وزیر خارجه، دلایل محکمی برای توقف تصویب تحریمهای جدید علیه ایران مطرح کردهاند.
گفته شده است که در پی پافشاری وزیر امور خارجه آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور برای توقف تصویب تحریمهای بیشتر علیه ایران، رییس کمیته امور بانکی سنا اعلام کرده که خواست دولت را در این باره میپذیرد.
گفتني است؛ آمریکا هواپیمایی ماهان را سال ۱۳۹۰ به فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری خود افزود.
رویترز اعلام کرده است، ماهان یکی از چهار شرکت هواپیمایی ایران است که علیرغم تحریمهای آمریکا و عدم امکان خرید قطعات یدکی از این کشور توانسته است بازرسیهای بینالمللی ایمنی لازم برای شرکتهای هوایی را پشت سر بگذارد.
انتهاي پيام/
کار رسانه ای غرب یعنی این :|
اینا کی رو حرفشون بودن که حالا تو این شرایط باشن
ما خودمون باید دردمونو چاره کنیم..
از همون ساعت اول توافق می شد حدس زد یه همچین کاری کنن
از همون ساعت اول توافق می شد حدس زد یه همچین کاری کنن
واقعا که چه تدبیری داره رهبره فرزانه انقلاب.
امام خامنه ای: من به دولت آمریکا بدبینم.