دکترشهلا شهرجردی اظهار داشت: در مبتلایان به ویروس اچ آی وی تا زمان نقص درسیستم ایمنی، بیمار ظاهری کاملا سالم دارد و تنها اقدام موثری که ناقلان ویروس اچ ای وی باید انجام دهند جلوگیری از انتقال این ویروس به افراد دیگر است .
وی نقص سیستم ایمنی بدن وابتلا به انواع سرطان وعفونت را از عوارض ابتلا به بیماری ایدزعنوان کرد و گفت: تزریق مواد مخدر با سرنگ مشترک، برقراری تماس های مشکوک و رفتارهای پرخطر جنسی، خون و فرآورده های خونی و انتقال از مادرباردار به کودک عوامل انتقال ویروس اچ ای وی است .
وی ادامه داد: تزریق موادمخدر درچهارمحال وبختیاری مهترین عامل و بیشترین درصد ابتلا را در بین دیگر راه های انتقال ویروس اچ ای وی به خود اختصاص داده است .
این کارشناس مرکز بهداشت استان تصریح کرد: البته دراین استان به دلیل پایبندی به خانواده وآموزش راهکارهای کاهش آسیب، نظیر استفاده نکردن از سرنگ مشترک تعداد مبتلایان به ایدز به نسبت جمعیت استان کم است .
وی با بیان اینکه شایع ترین رده سن ابتلا به این بیماری بین 24 تا 35 سال است افزود: در این راستا مرکز بهداشت سالانه با برگزاری برنامه های آموزشی برای نوجوانان درمدارس آنان را با این بیماری و نحوه انتقال آن آشنا می کند.
دکتر شهرجردی ادامه داد: برای هفته اطلاع رسانی ایدز نیز کمیته پایش واستراتژیک ایدز استانی تشکیل شده و وظایف سازمان های مربوطه، مصوب و در اختیار آنان قرار گرفته است .
وی درزمینه شناسایی بیماران مبتلا به ایدز اظهارداشت: افرادی که سابقه رفتارهای پرخطر داشته و یا مشکوک به ابتلاء بیماری ایدزهستند می توانند به مرکزمشاوره بیماری های رفتاری مرکز بهداشت استان مراجعه و بصورت رایگان آزمایش اچ ای وی از آنان انجام می شود .
دکتر شهرجردی بیان داشت: افراد مشکوک به ابتلا به ویروس اچ ای وی تا شش ماه با انجام آزمایشات دوره ای و مکرر زیرنظر قرار می گیرند و پس از شش ماه اگر آزمایش اچ ای وی آنان منفی شد، شخص مشروط به اینکه طی این مدت رفتارهای پرخطر نداشته باشد به بیماری ایدز مبتلا نشده است .
وی تصریح کرد: بیماران دارای آزمایش مثبت نیز پس از بروز علائم بیماری و نقص سیستم دفاعی بدن توسط مراکز بهداشت با ارائه رایگان داروهای مورد نیاز زیرپوشش خدمات درمانی قرار می گیرند .
گفتنی است: نهم تا پانزدهم آذرماه با عنوان هفته اطلاع رسانی ایدز در کشور نامگذاری شده است.
انتهای پیام/