شهرستان ریگان به دلیل آب و هوای گرم و خشک یکی از قطب های تولید حنا در استان کرمان محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ،حنا از زمان‏های بسیار دور به عنوان نوعی رنگ شناخته شده است و یکی از قدیمی‏ترین ترکیبات آرایشی و بهداشتی در جهان به شمار می‏رود.

از ساییده برگ آن برای رنگ کردن مو استفاده می کنند و از خواص درمانی بالایی برخوردارست.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ریگان درگفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان گفت: بر اثر خشکسالی‌های چند سال اخیر، تولید این محصول در این شهرستان ،کاهش شدیدی داشته است.

موسی جلالی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بیش از ‌1000 هکتار سطح زیر کشت حنا در این شهرستان بوده است، افزود: ریگان یکی از مناطق عمده کشت محصول حنا در استان کرمان محسوب می‌شد اما به دلیل خشکسالی‌های پی در پی و رقابت کردن محصول خرما و یونجه، حنا به 100 هکتار کاهش یافته است.

وی از دیگر عوامل کاهش این محصول را مکانیزه نبودن ، نبود سرمایه‌گذاری در زمینه بسته‌بندی و راه‌اندازی کارخانه‌های حناسایی در این شهرستان عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ریگان تصریح کرد: عده کمی از کشاورزان در کنار باغات خود به کشت حنا روی آورده اند به طوری که در گذشته بیش از 400 کشاورز حنا کشت می‌کردند که اکنون به 40 نفر کاهش یافته است.

جلالی خاطرنشان کرد: این مقدار حنای تولید شده در ریگان توسط دلالان و واسطه‌ها به قیمت بسیار کم ازکشاورزان خریداری می شود و سپس برای رنگرزی در یزد مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به خشک بودن حنا و خاردار بودن آن گفت: برداشت این محصول به سختی انجام می‌شود ، کشاورزان رغبتی به این محصول ندارند وکنترل علف‌های هرز در این مزارع سخت است.

مدیر جهاد کشاورزی ریگان با اشاره به اینکه حنا زمرد گمشده‌ای در کویر ریگان است،ابراز امیدواری کرد: برای احیای مجدد آن برنامه‌هایی در دستور کار است و بزودی کشت این محصول به صورت تحقیقاتی در ریگان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه بزودی کار واگذاری موتورپمپ‌های کشاورزی در منطقه ده‌رضا آغاز می‌شود، افزود: یکی از اولویت‌ها در این منطقه با توجه به شرایط آب و هوایی کشت حنا است.

جلالی خاطر نشان کرد: تسهیلات ارزان‌قیمت برای سرمایه‌گذاران درریگان به ایجاد کارخانه حناسایی اختصاص یافته، اما تاکنون کسی استقبال نکرده است.

وی با اشاره به اینکه دو شرکت تعاونی حناسازان در ریگان راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: به دلیل سودآوری خرما و یونجه از این محصول استقبال نشده است.

مدیر جهاد کشاورزی ریگان با بیان اینکه درخت حنا یکبار کاشته می شود و تا 50 سال عمر و آب کمی نیز مصرف می‌کند، خاطرنشان کرد: بزودی درکنارمحصول حنا کشت "وسمه" نیز در این منطقه انجام می‌شود./س

گزارش از: موسی ملائیان

برچسب ها: حنا ، کویر ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.