سعید هاشمی کارشناس ارشد بهداشت محیط، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: بسیاری از بیماریهای عفونی و همچنین برخی از بیماریهای غیرواگیر میتواند از طریق آب و مواد غذایی به انسان منتقل گردد که برخی از این بیماریها با مرگومیر بالایی همراه بوده و میتواند در مدت زمان کوتاهی، طیف وسیعی از افراد جامعه را مبتلا کند.
وی با بیان اینکه بیشترین سهم بیماریهای منتقله توسط محیط مربوط به آب و موادغذایی است، تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد که حدود ۸۵ درصد بیماریهای محیطی نظیر مسمومیتها، بیماریهای تبدار و عفونتهای گوارشی و تنفسی از طریق آب و موادغذایی منتقل میشوند.
هاشمی افزود: مسمومیتهای غذایی بوتولیسم، استافیلوکوکسی، کلستریدیوم و پریفرینژنس با سیلوس سرئوس (نوع اسهالی و نوع تهوعآور)، مهمترین مسمومیتهای غذایی است که عامل بیماری به راحتی از طریق غذا به ویژه غذاهای کنسروی، فرآوردههای گوشتی و لبنی آلوده میشود.
وی یادآور شد: سالمونلوز، تب تیفوئید و پاراتیفوئید، شیگلوز، وبا، بروسلوز، توبوکلوزیس، دیفتری، عفونت استرپتوکوکی و انواع اسهال از دیگر بیماریهای منتقله از محیط هستند که راه معمول سرایت آنها آب و موادغذایی آلوده و غیربهداشتی است.
انتهای پیام/