بر اساس جدیدترین افشاگری که از سوی سید حسن نصرالله، دبیر‌کل حزب‌الله لبنان صورت گرفت، عربستان سعودی عامل انفجار اخیر سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان و بسیاری دیگر از حملات تروریستی در کشورهای سوریه، عراق و افغانستان است.

سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران؛ دبیر‌کل حزب‌الله لبنان طی مصاحبه‌ای که با شبکه تلویزیونی  OTV لبنان در روز سه‌شنبه داشت، اعلام کرد که انفجارهای مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان از سوی کشوری است که از 1979 تا‌کنون با ایران دشمنی دارد.

به تاکید وی، هم‌اکنون برخی از شاخه‌های تروریستی که تفکراتی همچون القاعده دارند، از سوی سازمان جاسوسی عربستان سعودی مورد حمایت قرار می‌گیرند.


سيد حسن نصرالله به ندرت از عربستان سعودى نام مى‌برد اما سه‌شنبه شب او با ارائه مستنداتی، عربستان سعودى را عامل بمب‌گذارى انتحارى در مقابل سفارت ايران در بيروت و ترور فرمانده ارشد حزب‌الله در روز چهارشنبه اعلام كرد.  حسن القيس از اعضاى موسس گروه حزب‌الله روز چهارشنبه  و بدنبال این اظهارات در لبنان ترور شد. 

به گزارش آسوشيتد پرس، حزب‌الله خبر كشته شدن اللقيس را اعلام كرده است. به گزارش اين خبرگزارى القيص در حالى كشته شد كه حدود نيمه شب در حال برگشت از محل كار به منزل خود در جنوب بيروت بوده است. آسوشيتدپرس علت مرگ او را اصابت ٥ گلوله به سر و گردن وى عنوان كرده است. اين ترور در پى بالا گرفتن خشونت‌ها در جنوب بيروت انجام گرفته كه تحت تاثير افزايش خشونت‌هاى فرقه‌اى در كشور همسايه، سوريه قرار دارد.

طلال اتريسى تحليلگر سياسى اهل لبنان مى‌گويد: نخستين بار است كه شاهد حمله مستقيم نصرالله به عربستان بوده‌ام. اين اعلان جنگى رسمى در سوريه است كه اولين بار عربستان بوسيله حمايت از شورشيان آغازگر آن بود. 

  

نصرالله طى يك مصاحبه طولانى ٢ و نيم ساعته ضمن دفاع از نقش حزب‌الله در سوريه عقيده دارد كه بدون آن لبنان به وضعيتى مشابه عراق مى‌رسيد. وى مى‌گويد: آينده لبنان چيست؟ آيا بايد سوريه به دست گروه‌هاى مسلح بيفتد؟  اگر ما وظيفه‌مان را به درستى انجام ندهيم، مرزهاى شرقى لبنان با سوريه توسط گروه‌هاى مسلح به ناامنى كشيده مى‌شود و صدها خودروی حاوى مواد منفجره به لبنان فرستاده مى‌شود. 

وى با اشاره به نتايج موفقيت‌آميز مذاكرات هسته‌اى بين ايران و غرب، آن را عامل تحكيم قدرت ايران مى‌داند؛ وى بار ديگر با بازگشت به موضوع سوريه اعلام كرد كه اين نه مردم سوريه و نه حزب‌الله بلكه عربستان سعودى است كه يك جنگ داخلى دردناك و طولانى را در سوريه آغاز كرده است و مى‌خواهد تا آخرين گلوله خود آن را ادامه دهد.  

به گزارش راشا تودى، رسانه‌هاى جمعى به اين نكته اشاره نمى‌كنند كه شورشيان ضد دولتى براى كشتن شيعيان و تعرض به خاك لبنان هم‌قسم شده‌اند. 


سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان در بيست و پنجم ماه مه ورود اين گروه را به درگيري هاى سوريه اعلام كرد. آمريكا و پس از آن اتحاديه عرب با محكوم كردن اين عمل خواستار خروج حزب الله از سوريه شدند در حاليكه چشم خود را بر روى دخالت هاى عربستان سعودى، قطر و ديگر متحدانشان در اين كشور بسته بودند.   

اخوان المسلمين مصر نيز، احتمالا تحت فشار عربستان سعودى و قطر، با قطع روابط خود با سوريه در واكنش به دستاوردهاى حزب الله در اين كشور خواستار اعمال منطقه پرواز ممنوع و حمله به مواضع اين گروه در سوريه شد. اخوان المسلمين و ديگرانى كه دخالت هاى ايران، حزب الله و روسيه را در سوريه مورد انتقاد قرار مى دهند صحبتى از دخالت هاى عربستان سعودى، تركيه، قطر، فرانسه، اسراييل، اردن و آمريكا به ميان نمى‌آورند.  

اين خبرگزارى جنبه اى كاملا دفاعى براى دخالت حزب الله در سوريه قائل است. افزون بر اين حزب الله يكى از آخرين بازيگران خارجى در سوريه است.  حمله موشكى به منطقه كارگرنشين دحيه در حومه بيروت، مقر سياسى حزب الله در پايتخت لبنان، و شهر هرمل در بقاع ساعتى پس از اعلام ورود به جنگ توسط نصرالله نمونه اى از چشم پوشى غرب و رسانه ها به واقعيت هاى سوريه است.

بيشتر رسانه‌ها از عنوان كردن نام عاملان حملات موشكى به اين مناطق خوددارى كردند. اين حملات بيش از يك هشدار از جانب شورشيان ضد دولتى در سوريه بود، در حقيقت حملات بخشى از يك جريان براى گسترش عامدانه آتش جنگ به داخل خاك لبنان به شمار مى‌رود. حملات پيش از حتى تصميم حزب الله براى ورود به درگيري هاى سوريه برنامه‌ريزى شده بود. اين مسئله مويد اين واقعيت است كه حزب الله اصولا به جهت حفاظت از خود و جمعيت شيعه لبنان و سوريه وارد اين كشور شده است.
   

از آغاز درگيرى‌هاى سوريه، حزب الله از آزادى‌هاى دموكراتيك مردم سوريه نياز به تغييرات سياسى در اين كشور حمايت كرده بود. ورود اين گروه به جنگ با هدف جلوگيرى از حمله جوخه هاى مرگ تكفيرى ها به لبنان صورت پذيرفته است. نمونه هاى فراوانى از رفتارهاى وحشيانه گروه هاى تكفيرى با مردم سوريه وجود دارد.

جامعه دروزى هاى لبنان كه يكى از اهداف محتمل تكفيرى ها به شمار مى رود در ارتباط خود با حزب الله تجديد نظر كرده است. آنها همچنين از اظهارات وليد جمبلاط رهبر جامعه خود در حمايت از شورشيان در سوريه ناخشنودند. وليد جنبلاط براى خشنودى اربابان سعودى خود گفته كه شخصا از جبهه النصره، گروه تحت حمايت عربستان، حمايت خواهد كرد.  

  

نصرالله در گفتگو با شبكه تلويزيونى المنار گفته است كه حزب الله به خاطر دفاع از مردم سوريه و لبنان در برابر پروژه شيطانى آمريكا، اسراييل و تكفيرى ها براى به نابودى كشاندن كل منطقه وارد جنگ شده است. وى به هوادارانش و بهمردم دنيا مى گويد كه تمام جهان با جنگ رسانه اى، خرج كردن پول و ارسال سلاح به سوريه به درگيرى ها دامن مى زنند. براى حزب الله به عنوان يكى از اهداف جنگ، ورود به سوريه عملى طبيعى محسوب مى شود. او افزود كه دولت لبنان در حمايت از ٣٠ هزار نفر از مردم مسلمان و مسيحى لبنان كه در مرزهاى اين كشور با سوريه توسط شورشيان مورد حمله قرار گرفته اند ناموفق عمل كرده است. حزب الله براى حمايت از اين مردم دست به واكنش زده است.
منابع:
http://rt.com/op-edge/hezbollah-syria-conflict-target-255/
http://world.time.com/2013/12/04/hizballah-commander-killed-outside-home-in-lebanon/

http://world.time.com/2013/12/04/hizballahs-war-of-shadows-with-saudi-arabia-comes-into-the-light/

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/M/ML_LEBANON?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

گزارش از مغانی
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار