معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز از ظرفیت‌های زیادی برای توسعه ارتباط بین صنعت و دانشگاه برخوردار بوده و آماده هرگونه همکاری با صنایع در عرصه‌های مختلف است.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، طباطبایی در همایش بررسی شکاف‌های ارتباط علم و صنعت، جذب دانشجویان نخبه را برای تولید علم و تبدیل آن به ثروت همچنین ارتقای دانشگاه تعیین‌کننده بیان کرد.

وی گفت: این دانشجویان آینده‌سازان و سرمایه‌های ارزشمند کشورمان به حساب می‌آیند و باید در این راستا دانشگاه‌ها حمایت و سرمایه‌های لازم را داشته باشند.

طباطبایی در ادامه با بیان اینکه در گذشته بیشترین تولید ثروت به واسطه تلاش و نیروی کار افراد به دست می‌آمد ولی امروزه این امر در سایه تولید علم و فناوری حاصل می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر تولید علمی با ارزش‌تر است که منجر به تولید ثروت شده و برای رفاه و حل مشکلات جامعه به کار گرفته شود.

به گفته وی برای موفقیت در این عرصه باید سیاستگذاری و استراتژی پژوهشی و صنعتی در کشورمان تعریف شود و با جهت‌دهی به تولید علم آن را بتوان در جامعه به کار برد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، ایجاد اعتماد دو طرفه بین صنعت و دانشگاه برای توسعه پایدار هر دو را لازم و ضروری بیان کرد و گفت: با تقویت زیرساخت‌های لازم و برداشت موانع موجود می‌توان در این راه به موفقیت‌های بزرگی دست یافت.

وی افزود: دانشگاه تبریز از ظرفیت‌های زیادی برای توسعه ارتباط بین صنعت و دانشگاه برخوردار بوده و آماده هرگونه همکاری با صنایع در عرصه‌های مختلف است.

رئیس کمیته ارتباط صنعت و دانشگاه کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه رویکرد دانشگاه‌ها در مورد صنعت مطابق با استاندارد و مفید برای صنایع نبوده، گفت: 95 درصد شهرک‌های صنعتی از جنس صنایع کوچک هستند و چون آینده و چشم‌انداز مناسبی ندارند، انگیزه و توانایی ارتباط با دانشگاه را ندارند.

اسلامز‌اده با تاکید بر جایگاه علم در صنعت کشور تصریح کرد: مشکلات با تدبیر و با برنامه کم می‌شود و در این بین چاره‌ای جز علمی کردن تولیدات نیست.

رضا جلالی، مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان‌ها نیز با بیان اینکه سیاست توسعه صنعتی باید جایگاه خود را در کشور پیدا کند تا نقشه راهی برای صنعت و دانشگاه باشد، گفت: برای به ثمر رسیدن یک تولید علمی عوامل و فاکتورهایی زیادی لازم است که به محصول تبدیل شود که در این زمینه دانشگاه و صنعت باید به همدیگر اعتماد لازم را داشته باشند.

به گفته وی صنایع کوچک نیز در کشور ما توانایی زیادی در تامین مالی ندارند و با دستگاهی که قبلاً خریده‌اند به تولید مشغول هستند و نیازی احساس نمی‌کنند که با دانشگاه و اساتید ارتباط داشته باشند.

بهمن خالدی، عضو کمیته ارتباط صنعت و دانشگاه نیز در این همایش با اشاره به حلقه‌های مفقوده در ارتباط علم با صنعت گفت: زمانی می‌توانیم پدیده‌ها را مدیریت کنیم که آن را بشناسیم و ببینیم مشکلات آن از چه عواملی نشأت می‌گیرد.

به گفته وی در صورتی می‌توانیم در مقوله ارتباط علم و صنعت پیشرفت داشته باشیم که به صورت کاربردی و عملی وارد این حوزه‌ها بشویم.

مهدی صمدی، مسئول هسته علمی بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در این همایش با بیان اینکه در کشور ما وقتی می‌خواهیم از تبدیل علم به ثروت بحث کنیم با آسیب‌های متفاوت و زیادی رو به رو می‌شویم که دلیل عمده آن سیستم و نظام آموزشی است که باید وزارت علوم و سازمان‌های ذی‌ربط این نقص را بررسی کرده و آن را برطرف کنند، یادآور شد: عدم اعتماد صنعت به دانشگاه هم در این بین وجود دارد که به باور دانشجویان با گذشت زمان و اجرای چندن پروژه با صنعت، می‌توان اعتماد صنعتگران را جلب کرد.

وی در ادامه با تاکید بر نقش قابل ملاحضه دانشجویان در زدودن موانع ارتباط علم و صنعت افزود: دانشجویان باید با حفظ انگیزه و با مطالبه‌گری موانع را برطرف کنند/س

برچسب ها: دانشگاه ، تبریز ، همکاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.