نايب رئيس شوراي ملي زعفران با تاکيد بر لزوم توليد دستگاه جدا سازي کلاله گفت: توليد اين دستگاه علاوه بر کاهش هزينه هاي توليد، کيفيت محصول و راندمان بهره وري را افزايش مي دهد.

غلامرضا ميري در گفتگو باخبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اينکه توليد زعفران تا سه روز آينده به پايان مي رسد و وزارت جهاد کشاورزي بايد آمار توليد اين محصول را اعلام کند، افزود: بر اساس شنيده ها، گفته‌ها و مشاهدات برآورد ما اين است که ميزان توليد زعفران در سال جاري نسبت به سال قبل 10درصد افزايش مي‌يابد.

ميري ادامه داد: تنها مشکلي که در فصل برداشت کشاورزان را تحت فشار قرار مي دهد روش سنتي برداشت زعفران است.

وي با بيان اينکه بايد براي اين امر تدبيري انديشيده شود، افزود: تغيير روش سنتي به مکانيزاسيون علاوه برکاهش هزينه سبب ارتقاي کيفيت محصول توليدي مي‌شود.

ميري با اشاره به اينکه بحث بهبود کيفيت مدنظر شوراي ملي زعفران است، ادامه داد: لازم است به سمتي پيش برويم که از تکنولوژي هاي روز براي جدا سازي کلاله گل زعفران استفاده کنيم.

*افزایش کیفیت زعفران در گرو ساخت دستگاه جداسازی است

وي با بيان اينکه کشاورزاني که توليد عمده دارند ممکن است روزانه بين 2 تا 10 تن گل توليد کنند، اظهار کرد: با توجه به اينکه اگر گل زعفران بيش از 48 ساعت بماند خراب مي‌شود کشاورزان مجبور به سپردن کار جدا سازي کلاله به افراد غير متخصص مي‌شوند.

وي تاکيد کرد: علاوه بر اين زعفراني که به اين شکل توليد مي شود محصولي نيست که ما براي صادرات به آن نياز داريم.

نايب رئيس شوراي ملي زعفران با بيا ن اينکه 90 درصد توليد زعفران جهان در ايران انجام مي‌شود، اضافه کرد: به همين دليل کشورهاي ديگر براي ساختن دستگاه جدا سازي کلاله اقدامي نکرده اند و ما خود بايد اين کار را انجام دهيم.

وي با اشاره به اينکه اتحاديه صادر کنندگان و شوراي ملي زعفران پيگير اين موضوع هستند، افزود: تا حدودي روي اين موضوع کار شده اما نياز به سرمايه گذاري بيشتر در اين زمينه وجود دارد.

ميري اظهار کرد: ما براي يک کيلو زعفراني که برداشت مي‌کنيم يک ميليون تومان هزينه جداسازي مي پردازيم.

وي با بيان اينکه هزينه فوق يک چهارم قيمت زعفران است، ادامه داد: با توليد دستگاه جداسازي اين هزينه به حداکثر 100 هزار تومان کاهش مي يابد.

وي اضافه کرد: علاوه بر اين ساخت دستگاه فوق سبب افزايش راندمان بهره وري، افزايش کيفيت محصول و توليد زعفراني عاري از هرگونه آلودگي مي شود.

ميري اظهار اميدواري کرد: براي سال آينده يک يا دو نمونه از اين دستگاه ها را توليد کنيم و بعد آن رابه توليد انبوه برسانيم.

به گفته وي قيمت زعفران طي روز هاي اخير کاهش يافته و در حال حاضر قيمت هر کيلو از اين محصول بين 3 ميليون و 500 هزار تومان تا 4ميليون و 400هزار تومان متغير است.

نايب رئيس شوراي ملي زعفران در پايان با اشاره به توافق نامه ژنو و لغو تحريم ها گفت: عملياتي شدن اين موضوع در توسعه صادرات بسيار مفيد خواهد بود.

انتهای پیام/
برچسب ها: سنتی ، زعفران ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار