به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران محمد رضا صائینی با اشاره به ضرورت ارائه راهکارهای مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری ایدز اظهار داشت: نخستین و مهمترین استراتژی در نظر گرفته شده برای این امر آموزش و اطلاع رسانی محسوب میشود.
وی پیشگیری از طریق ارائه آموزش را رکن برنامههای در نظر گرفته شده برای مقابله با بیماری ایدز اعلام کرد و افزود: آشنایی با این مقوله میتواند به مقاوم شدن افراد در مقابل این بیماری کمک کند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان تصریح کرد: ارائه آموزشهای لازم به گروههای هدف در معرض خطر از اولویتها است.
این مسئول بهداشتی آموزش و پرورش، دانشگاهها، مراکز نظامی و انتظامی و زندانها را مراکزی اعلام کرد که برای ارائه آموزشهای لازم در مورد بیماری ایدز در نظر گرفته شدهاند.
صائینی تامین سلامت خون را از دیگر راهکارهای پیشگیری از انتقال بیماری ایدز اعلام و اضافه کرد: شرایط این تامین سلامت خونها در مراکز انتقال خون فراهم شده است.
وی به فراهم شدن شرایط مشاوره و آزمایش برای افرادی که رفتارهای پر خطر دارند اشاره کرد و گفت: این اقدامات در یکی از مراکز بهداشتی زنجان واقع در خیابان جمهوری اسلامی به صورت رایگان انجام میشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان با اشاره به امکانات فراهم شده برای ارتقای زندگی بیماران مبتلا به بیماری ایدز تصریح کرد: فراهم شدن این امکانات به افزایش طول عمر آنها کمک میکند.
این کارشناس بهداشتی در مورد رفتارهای پرخطر گفت: روابط جنسی خارج از حریم خانواده و اعتیاد تزریقی از مهمترین رفتارهای پرخطر محسوب میشود.
صائینی تصریح کرد: با فراهم شدن امکانات خاص از جمله بستههای خاص برای معتادانی که تزریق میکنند زمینه برای پیشگیری از ورود آنها به بیماری ایدز در صورت همکاری خود آنها فراهم شده است.
وی گام بعدی پیشبینی شده برای معتادان را متادون درمانی اعلام کرد و افزود: سه مرکز متادون درمانی در سطح استان فعال هستند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان به وجود دو مرکز گذری برای کاهش آسیبهای اجتماعی معتادان اشاره و تصریح کرد: در این مراکز امکانات اولیه برای یک استراحت کوتاه از جمله دوش و غذای گرم آماده شده تا زمینه برای ارائه اطلاعات آگاهی بخش در مورد خطرات و آسیبهای اعتیاد به ویژه تزریق هم به آنها فراهم شود.
این مسئول بهداشتی در زنجان با اشاره به گسترده بودن گروههای هدف برای ارائه آموزشهای مورد نیاز ناشی از رفتارهای پر خطر تاکید کرد: موفقیت این طرح نیازمند همکاری دیگر ارگانها از جمله آموزش و پرورش، دانشگاهها، مراکز نظامی و انتظامی و زندانها با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد.
صائینی با اشاره به تبعیض موجود در جامعه در مورد مبتلایان به بیماری ایدز با دیگر بیماریها اضافه کرد: متاسفانه اطلاعات مردم در مورد راههای انتقال این بیماری محدود است.
وی تاکید کرد: بیماری ایدز به هیچ وجه از طریق روابط عادی اجتماعی از جمله دست دادن و سایر مراودات ا منتقل نمیشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان تعداد بیماران ثبت شده در سطح استان زنجان را 159 مورد اعلام کرد و گفت: با توجه به پنهان بودن آمار این بیماری در جامعه و عدم مراجعه مبتلایان به مراکز بهداشتی معمولا آمارهای رسمی این بیماریها را بر عدد سه ضرب میکنند.
این مسئول بهداشتی اعتیاد تزریقی را مهمترین راه انتقال بیماری ایدز در زنجان اعلام کرد و گفت: 73 درصد از مبتلایان به این بیماری از راه تزریق مبتلا شدهاند.
صائینی تاکید کرد: زنجان جزو استانهایی با شیوع کم در بیماری ایدز محسوب میشود.
انتهای پیام/م