نجفیتوانا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد؛
نجفیتوانا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد؛
"علی نجفیتوانا" در گفتگو با
خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اهمیت استقلال قضایی اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران همانند بسیاری از کشورهای جهان به منظور ایجاد عدالت قضایی متعادل و متعارف برای قضات استقلال قائل شده است.
وی ادامه داد: استقلال قاضی به این معناست که نتوان وی را به راحتی از محلی به محل دیگر منتقل کرد و یا به وی دستوراتی تحمیل کرد که در قضاوت موثر شود، بنابراین استقلال قضایی متضمین این است که قاضی از خدا، وجدان و قانون تبعیت و در چارچوب مقررات عمل کند.
نجفی توانا افزود: استقلال قاضی اهمیت بسزایی در بسط و گسترش عدالت در جامعه دارد و این در حالی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قوه قضائیه شانی همانند قوای دیگر داشته و به عنوان سوپاپ اطمینان سلامت رفتاری در جامعه تلقی میشود.
وی تصریح کرد: استقلال قضایی یعنی قضات بدون ملاحظه مقام مافوق یا مسائل مادی و احساسی تصمیمی قضایی اتخاذ کنند و ترس و واهمهای از اجرای آن نداشته باشند.
نجفی توانا اضافه کرد: در جوامعی که استقلال قضایی وجود دارد، سایر ارکان کشور نیز از سلامت بروکراسی اداری برخوردارند و چنانچه این ارکان رو به فساد رفته باشد، از آنجایی که قاضی مجری قانون و عدالت است، امکان اصلاح این ارکان بیشتر است.
این حقوقدان در پایان خاطرنشان کرد: در اکثر کشورهای دنیا قاضی را از مقامی که دارد نمیتوان منفصل و یا جابجا کرد، مگر به حکم قانون، بنابراین قاضی دادگستری از هیچ مقام اجرایی و تقنینی دستور نخواهد گرفت، مگر آنکه قانون برای وی تعیین تکلیف کرده باشد.
انتهای پیام/