کارشناس مسئول دام سنگین سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: رعایت بهداشت دام وجایگاه آن در تولید شیر و گوشت تاثیر بسیاری داشته و گاوهای اصیل و با تولید بالا درصورت عدم کنترل از نظر بهداشتی و مراقبت، با افت تولید شیر و گوشت مواجه وعلاوه براتلاف منابع تولید، بهره بردار را نیز متضرر خواهد نمود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، نوبری با بیان این مطلب گفت: اموري كه در ارتباط با سلامت دام و جمعيت دامي باشد بهداشت دام گفته مي شود و با توجه به اينكه تعداد زيادي از بيماريهای دام قابل انتقال از دام به انسان بوده لذا تامین بهداشت دام كمكي عمده به بهداشت انسان وجامعه نيز محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه نقش و جایگاه بهداشت در تامین، حفظ و ارتقاء بهداشت دام و بهداشت عمومی از طریق مبارزه پیشگیری، کنترل وریشه کنی بیماریهای دامی، در دستیابی به امنیت غذایی و سلامت غذا و به تبع آن سلامت جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد ادامه داد: گاو شیری برای تولید بیشتر و مطلوب به مواد مختلفی نیاز دارد تا بتواند آنها را به شیر و یا گوشت تبدیل کند و دامدار باید مواد مورد نیاز خود را شناخته تا توان لازم برای تامین به موقع و به میزان جیره غذایی دام را داشته باشد.

کارشناس مسئول دام سنگین سازمان اضافه نمود: رعایت استانداردها ضامن سلامت ورضایت مصرف کنندگان و تولید استحصال فرآورده های خام دامی مشروط به آموزش وآگاهی از شرایط مطلوب تولید، نگهداری دام بوده تا با حداقل هزینه ها، علاوه برامکان دست یابی به درآمد مطلوب، انتظارات جامعه از دسترسی به محصولات سالم نیز برآورده گردد.

نوبری با اظهار اینکه مخلوط نمودن دو نژاد اصیل و بومی و ایجاد نسل جدید راهکاری برای تولید شیر و گوشت بیشتر قلمداد می شود، گفت: دو رگ گیری نژادهای کنونی، توان پاسخگویی به تولید مورد انتظار جامعه و مدرن سازی واحد های دامپروری را بصورت بالقوه ایجاد می نماید./س

برچسب ها: کاهش ، شیر ، گوشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.