دکتر آرش منصوریان، مدیر گروه بخش بیماریهای دهان و فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: زبان یکی از ارگانهای مهم دهان است که وظایف مختلفی بر عهده دارد؛ روی زبان پرزهای مو مانندی وجود دارد که بسیار کوتاه هستند و نقش مهمی در رنگهایی که ممکن است زبان به خود بگیرد، دارند.
وی افزود: زبان ممکن است رنگهای مختلفی مثل سفید، قهوهای و یا زرد به خود بگیرد که هر کدام از آنها علت خاصی دارد.
دکتر منصوریان، در رابطه با علل تغییر رنگ زبان گفت: گاهی ممکن است زبان به رنگ سفید، تغییر رنگ بدهد که اصطلاحا به آن زبان باردار میگویند، که بیشتر در حین سرماخوردگی ظاهر میشود.
وی افزود: ممکن است زبان به رنگ سیاه یا قهوهای تغییر رنگ دهد که معمولا به خاطر استعمال سیگار یا مواد مخدر، مصرف بیش از اندازه چای یا قهوه و یا مصرف مواد غذایی رنگی بوجود بیاید.
دکتر منصوریان، همچنین تصریح کرد: گاهی زبان به رنگ زرد، تغییر رنگ میدهد که ممکن است در مراحل اولیه استعمال سیگار یا مواد مخدر باعث بروز این حالت شود.
وی افزود: رنگ زرد زبان ممکن است به خاطر بیماری یرقان نیز باشد.
دکتر منصوریان در رابطه با درمان تغییر رنگ زبان گفت: اگر به خاطر مصرف مواد غذایی رنگی باشد، باید این مواد کنترل شده مصرف شوند.
وی همچنین تصریح کرد: مصرف بعضی از داروها مثل آنتیبیوتیک تتراسایکلین نیز ممکن است باعث زرد شدن زبان شود که با قطع مصرف دارو، این مشکل برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/