به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ شاهزاده ترکی الفیصل بن عبدالعزیز آل سعود، رئیس پیشین سازان اطلاعات عربستان در گفتگویی با "اشپیگل آنلاین" ادعا کرد که به باور وی ایران نیز همانند کره شمالی به دنبال سلاح هستهای است و از همین رو نیز نگرانی عمیق نسبت به برنامههای هستهای این کشور وجود دارد.
او توافق هستهای با ایران را "گام اول" خوانده اما ادعا کرد که عربستان خواستار نابودی "کامل و قطعی" تمامی تجهیزات هستهای در منطقه از جمله در اسرائیل است.
او نه تنها داشتن توانایی هستهای بلکه خطر بروز حادثه در نیروگاههای هستهای ایران را موجب نگرانی عربستان سعودی دانست و مدعی شد که این کشور خواستار منطقهای عاری از تسلیحات کشتار جمعی در خاورمیانه است.
خبرنگار اشپیگل آنلاین از رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان جویا شده است که این کشور نسبت به مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ و تصمیماتی که در این مذاکرات اتخاد میشوند چه احساسی دارد، به ویژه آنکه این تصمیمات بر امنیت عربستان سعودی تأثیر میگذارند و در حالیکه عربستان هیچگاه به این مذاکرات دعوت نمیشود.
ترکی الفیصل در پاسخ به این پرسش میگوید: «این نخستین چیزی است که باید تغییر کند. کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] بایستی بر سر میز مذاکره با ایران بنشینند. گروه ۱+۵ باید به گروه ۲+۵ تغییر کند و شورای همکاری خلیج فارس نیز همراه شود.»
به گفته این شاهزاده سعودی مذاکرات هستهای با ایران سالها به طول خواهد انجامید.
او اضافه میکند که به باور وی نه تنها عربستان سعودی که تمامی کشورهای حاشیه خلیج فارس بایستی تمامی گزینههای بدیل از جمله خرید سلاح هستهای را در نظر بگیرند.
در بخش دیگری از این گفتگو ترکی الفیصل به حمایت ایران از سوریه پرداخت و از آن انتقاد کرد.
او در پاسخ به پرسشی در مورد حمایتهایی که عربستان در مقابل از مخالفان بشار اسد در سوریه میکند، درستی این اقدام را تأیید کرده و میگوید: «تا زمانی که طرفین گفتگو همسطح یکدیگر نباشند، مذاکرات صلح با نتیجهای پایدار امکانپذیر نخواهد بود.»
این شاهزاده سعودی همچنین سیاست آمریکا در قبال بحران سوریه را به شدت مورد انتقاد قرار داده است.
رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان تصریح میکند که این کشور تا زمان برگزاری گفتگوهای صلح سوریه "ژنو ۲" به ارسال سلاح برای مخالفان بشار اسد همچنان ادامه خواهد داد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اطمینان داده است که توافق اتمی جمهوری اسلامی با غرب، به سود کشورهای عربی نیز هست. او گفته است که برای دیدار رفع نگرانیها، قصد دارد سفری نیز به عربستان سعودی داشته باشد. آقای ظریف روز یکشنبه (۱ دسامبر/ ۱۰ آذر) راهی کویت شد و پس از آن نیز برای دیدار با مقامات عمان به مسقط سفر خواهد کرد.
انتهای پیام/