به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جواد تاراسی ، اظهار داشت: کودهای شیمیایی عمدتا در کشت پاییزه مصرف میشود و مطابق آمار طی سالهای گذشته حداقل 15 و حداکثر 20 هزار تن کود شیمایی به صورت سالانه در بخش کشاورزی استان به مصرف رسیده است.
وی با بیان اینکه در سطح استان کمبود کود کشاورزی وجود ندارد، افزود: استفاده از کود و سم در بخش کشاورزی در دو بخش قابل بررسی است. کودها در افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی و ارتقای عملکرد محصول بر واحد سطح موثر هستند و در عین حال باید نسبت به استفاده معقول از آن توجه کرد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ضمن تاکید بر استفاده معقول از کود و سم در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: مصرف منطقی و بهینه از کودها باید مورد توجه باشد و برای تحقق مدیریت مصرف کود و سم در استان باید نسبت به تحقق مطالعات جامع خاک استان اقدام شود.
* میزان مصرف کود استان به یک سوم مصرف گذشته رسیده است
وی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف کود و سم در استان کاهش داشته، افزود: در سال جاری بعد از پایان کشت پاییزه میزان مصرف کود در استان به 7 هزار تن رسیده که نشان میدهد میزان مصرف به یک سوم مصرف گذشته رسیده است که بسیار مناسب و معقول است.
تاراسی وجود مطالعات جامع در حوزه خاکهای استان را ضروری عنوان کرد و گفت: برای مدیریت مصرف معقول در این حوزه باید نسبت به انجام این مطالعات اهتمام جدی صورت گیرد. بر اساس آن مطالعات در مناطق مختلف استان کودها به صورت هدفمند ارائه شده و مصرف بهینه و منطقی میشود.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به چرایی نبود مطالعات در این خصوص اشاره کرد و اضافه کرد: متاسفانه بخش کشاورزی در سطح کشور و استان با کمبود مطالعه مواجه است و این کمبود مختص استان زنجان نیست. مطالعات در این بخش تاریک مانده و نیازمند توجه است.
وی انجام این مطالعات را برای توسعه کمی و کیفی محصولات کشاورزی مهم دانست و تاکید کرد: اگر این مطالعات انجام شود و اطلاعات جامع و مدونی در اختیار سازمان جهاد کشاورز باشد میتوان بهرهوری بالایی در میزان تولیدات و کیفیت محصولات تولیدی در سطح استان را افزایش داد.
* تولیدات کشاورزی استان بیش از 2 برابر نیاز
تاراسی با بیان اینکه در حال حاضر کمیت تولیدات مناسب است، ادامه داد: به لحاظ کمیت تولید در بخش کشاورزی استان مشکلی وجود ندارد و تولیدات کشاورزی استان بیش از 2 برابر نیاز است. کمیت تولیدات در واحد سطح قابل قبول است اما باید نسبت به تولید محصول پاک نیز تلاش کرد.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تحقق مطالعات دراین بخش را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: باید اعتبارات مناسبی برای اجرای این مطالعات در کل استان اختصاص یابد. در حال حاضر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان در بخش مطالعات و پژوهشهای کشاورزی فعال است و همچنین در دانشگاهها نیز این مطالعات صورت میگیرد.
* خدابنده به صورت پایلوت مورد مطالعه خاک قرار گرفته است
وی با بیان اینکه شهرستان خدابنده در حال حاضر به صورت پایلوت مورد مطالعه قرار گرفته، متذکر شد: قسمت اعظم مزارع شهرستان خدابنده مورد مطالعه قرار گرفته است. شهرستان خدابنده به دلیل جایگاه بالای کشاورزی در استان مورد توجه بوده است. قسمت زیادی از تولیدات استان در بخش دیم در این شهرستان صورت میگیرد.
این مسئول انجام این مطالعات در شهرستان طارم و زنجان را ضروری عنوان کرد و اذعان داشت: اجرای این مطالعات نیازمند زیرساخت است که در حال حاضر احصاء شده و با تزریق اعتبارات لازم از سال آینده نسبت به اجرای آن اقدام میشود.
انتهای پیام/م