عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خواستار اهتمام بیشتر حوزه علمیه به مسئله تروریسم شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، شریف لک‌زایی اظهار داشت: یک نکته یا پرسش مهم این است که وظیفه حوزه علمیه و مراکز علمی دینی در برابر حوادث تروریستی کشور که بعد مذهبی و فرقه‌ای پر رنگی دارد چیست و علما، مراجع و بزرگان چه وظیفه‌ای یا چه موضعی می‌توانند در قبال این حوادث اتخاذ کنند؟


وی بیان کرد: بحمدالله علما و مراجع ما از نخستین افرادی هستند که این حوادث را محکوم کرده‌اند و طبعاً پیگیری هم می‌کنند که هر طوری شده این حوادث کمتر شود و مصائب مردم به ویژه مردم استان سیستان و بلوچستان کمتر شود. اما به نظر برای پایان دادن به این حوادث و آنچه می‌تواند مورد نظر باشد فراتر از محکوم کردن است.

لک‌زایی ادامه داد: پیشنهاد بنده این است که یک هیئتی تشکیل شده و در شرق کشور مستقر شود، تا بتواند مشکلات و مسائلی که منجر به این حوادث می‌شود را ریشه یابی کند.

وی اضافه کرد: عمده کسانی که در این مناطق به شهادت می‌رسند شیعه هستند. البته در برخی از مواقع  از برادران اهل سنت هم هستند ولی عمده حملات تروریست‌ها به سمت شیعیان است. به هر حال اگر از ابعاد سیاسی بگذریم، این مسئله وجهه مذهبی پررنگی دارد و می‌طلبد که حوزه علمیه و مراکز علمی مرتبط با حوزه مشکلات را بررسی و راه حل‌هایی را برای رفع مشکلات ارائه دهند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه به بررسی عوامل ایجاد این مشکلات و افزایش تعصب گرایی و تروریسم پرداخت و افزود: به نظر می‌رسد بسیاری از این مسائل، افزون بر ریشه سیاسی و امنیتی، ریشه در فقر فرهنگی و اقتصادی دارد. در بخش فرهنگی حوزه علمیه می‌تواند ورود پیدا کند و برای حل ریشه‌ای این مسائل اقدام کند.

وی ادامه داد: در بخش اقتصادی طبیعتا باید از مراکز تصمیم‌گیر و تصمیم ساز نظام درخواست شود که به اوضاع منطقه رسیدگی کنند و به صورت ویژه ای پیگیری صورت بگیرد که وضعیت اقتصادی تا حد مطلوبی در منطقه شکل بگیرد. بدیهی است با سامان گرفتن اوضاع اقتصادی مردم منطقه گروهک‌های تروریستی و سرویس‌های امنیتی بیگانه نمی‌توانند از وضعیت موجود سوء استفاده کنند.

لک زایی در بخش دیگری از سخنان خود به مطالبات مردم محروم سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: حل مشکلات فرهنگی و اقتصادی خواست عمومی مردم منطقه شرق و جنوب شرق کشور بوده و لازم است مراکز تصمیم ساز، به ویژه علما، مراجع و حوزه علمیه از نزدیک با این مطالبات و خواسته‌ها آشنا شوند و از مسئولین بخواهند که به حل این مشکلات اهتمام داشته باشند.

وی اضافه کرد: بنابراین مسئولیت حوزه علمیه در برابر فجایع تروریستی که در شرق کشور اتفاق می‌افتد و در سال‌های اخیر با حضور گروهک‌های تروریستی مورد حمایت برخی سرویس‌های بیگانه استمرار داشته بیشتر شده و ضروری است که حرکت‌های سنجیده تری در قبال آن اتفاق افتد و از صرف محکوم کردن این وقایع فراتر رود. ضمن اینکه مراکز علمی و تحقیقاتی ما می‌توانند این موضوعات را بررسی کنند و پیشنهاداتی برای حل مشکلات منطقه ارائه کنند./س
برچسب ها: قم ، حوزه ، علمیه ، تروریسم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.