به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، نيکلاس برنز دستيار سابق وزير خارجه آمريکا در امور سياسي در اين ميز گرد گفت:« مزيت توافق موقت هسته اي که در ژنو حاصل شد ، اين است که براي ديپلماسي فرصت ايجاد مي کند. همانطور که رئيس جمهور آمريکا گفت، ما بايد پيش از توسل به زور، راه حل ديپلماتيک را امتحان کنيم.ما به مدت 34 سال با ايران رابطه ديپلماتيک نداشتهايم. الان يک فرصت بي سابقه ديپلماتيک به وجود آمده است. دريايي از مشکلات در رابطه بين دو کشور وجود داردکه حل آنها مستلزم صبوري، شکيبايي و مذاکرات فراوان است.به همين علت است که مي گويم توافق ژنو ارزشمند است.يکي از امتيازات آن اين است که الان ديگر ميتوانيم درباره اين مسائل نيز با ايران گفتگو کنيم.»
والتر راسل ميد کارشناس سياسي در نيويورک گفت: «در توافق با ايران دو نکته حائز اهميت است: اول اين که بايد راهحلي براي مسئله هستهاي اين کشور پيدا شود. و دیگر اینکه ما درباره برکناري اسد و خطوط قرمز صحبت کرديم اما اسد هنوز در قدرت است و به موفقيت هايي رسيده است.حزب الله نيز در موقعيت خوبي به سر مي برد. همه اينها ناشي از قوت و قدرت ايران است.»
نيکلاس برنز درباره مواضع اسرائيل گفت:«بعيد است که وقتي اوباما و کري پشت ميز مذاکره با ايران باشند ، اسرائيل دست به حمله يکجانبه بزند اما آنها بسيار ناراحت هستند.شايد اسرائيليها حق داشته باشند. ايراني ها موجوديت اسرائيل را قبول ندارند. اما توافق ژنو همانطور که جان کري گفت ، در بلند مدت به نفع اسرائيل است و ميتواند به توافق نهايي منجر شود.»
راسل ميد درباره تحريم ها گفت: «ما نبايد درباره تاثير تحريم ها اغراق کنيم. ما در برآورد خود در تاثير تحريم ها بر ايران و سوق يافتن اين کشور به ميز مذاکره اغراق کرده ايم.اگر اين طور فکر کنيم، يک دوره پرتنش مذاکره در پيش خواهيم داشت.»
انتهای پیام/