به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران بیست و پنجمین جلسه علنی از چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران دقایقی پیش و با حضور 23 نفر از اعضا آغاز شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: 2 عامل اصلی در این موفقیت دخیل بودند که مهمترین آن نقش بیبدیل رهبری و شرایط و مقدماتی بود که در راستای برگزاری پرشور انتخابات ریاست جمهوری و شوارها بود.
وی افزود: در قدم دوم تعبیر پر معنای نرمش قهرمانانه از جانب مقام معظم رهبری بود که فضا را برای یک نبرد دیپلماتیک فراهم کرد.
مسجد جامعی در ادامه بیان داشت: وجه دیگر این موفقیت درک روشن رئیس جمهور و افراد دیگر در این مذاکره که نسبت به مناسبات و رفتارهای بین المللی داشتند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: امیدواریم این موفقیت زمینه برای حل مشکلات مالی و بهبود شرایط اقتصادی مهیا شود.
** انتقاد طلایی به برگزاری همزمان 4 نمایشگاه در تهران
همچنین در ادامه جلسه امروز شورا مرتضی طلایی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در تذکری نسبت به برگزاری 4 نمایشگاه همزمان در تهران اظهار داشت: در هفته گذشته 4 نمایشگاه به صورت همزمان در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد که مشکلات بسیاری را در زمینه تردد شهروندان ایجاد کرد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: برگزاری همزمان 4 نمایشگاه در یک مکان و آن هم در روزهای تعطیلی پنج شنبه و جمعه گم شدن خیابان ها را به همراه داشت و نکته جالب اینجا بود که دستگاههای ذیربط در جریان برگزاری نمایشگاههای همزمان نبودند.
وی ادامه داد: از شهردار تهران درخواست میکنیم تا در رابطه با به سرانجام رساندن نمایشگاه اصلی که در دست اقدام است سرعت عمل بیشتری اعمال شود وهم مسئولین ذیربط نیز مراعات حال مردم را بکنند.
طلایی خاطر نشان کرد: اینکه ما هر روز نیز نمایشگاه داشته باشیم خوشحال کننده است اما برگزاری همزمان 4 نمایشگاه در روزهای تعطیل مردم را با مشکل مواجه میکنند.
**اعضا شورا به ترتیب به مرکز مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر رای ندادند
در ادامه جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران بررسی دو فوریت طرح تاسیس مرکز مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر تهران در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس این گزارش تند گویان عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مرکز اظهار داشت: مرکز مطالعات راهبردی شورا امری لازم است که انجام بشود تا در آینده این مرکز را داشته باشیم اما طرح پیوست را نمایندگان می توانند وصل کنند.
وی ادامه داد: برخی می گویند این کار هزینه دارد اما مرکز مطالعات راهبردی شهرداری را باید هیئت امنایی کنیم و زیر نظر شورای شهر قرار بگیرد.
دبیر عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جریان بررسی این طرح بیان داشت: طرح تاسیس مرکز مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر در 30 مرداد سال 86 و در شورای سوم به تصویب رسیده و به عقیده من نیاز به تاسیس مجدد آن نیست و میتوانیم این مرکز را تاسیس کنیم.
انصاری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در ادامه اظهار داشت: امکانات نمایندگان شورا بسیار محدود است و هزینه کردن در حوزه پژوهش سرمایه است و برای آینده بسیار مفید است.
وی ادامه داد: دو فوریت این طرح باید به صورت جدی مد نظر قرار بگیرد تا بتوانیم به صورت بهینه از این مرکز استفاده کنیم و میبایست این مرکز از شهرداری جدا و خاص شورای شهر باشد.
طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران در ادامه بررسی این طرح اذعان داشت: این طرح در 30 خرداد سال 86 و در شورای سوم مطرح و به تصویب اعضا رسیده است اما فرمانداری نسبت به آن اعتراض کرد که پاسخ آن از سوی شورا داده شد اما جوابی از فرمانداری نگرفت پس مصوبه همچنان قانونی است و نیازی به طرح جدید آن نداریم و میتوانیم این مرکز را راه اندازی کنیم.
سالاری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران خطاب به صحبتهای طلایی بیان داشت: زمانی که فرمانداری اعتراض کرده این مصوبه کان لم یکن تلقی میشود و باید مجدد مورد بررسی قرار گیرد و این مرکز در بسیاری از شهرها تاسیس شده اما کلان شهری مثل تهران هنوز این مرکز را ندارد در حالی که نیاز به چنین مرکزی احساس میشود.
وی ادامه داد: با توجه به تصویب برنامه 5 ساله شهرداری در آیندهای نزدیک نیاز به تصویب ایجاد این مرکز داریم و این مصوبه در 30 مهر ماه 86 تصویب شده و در 5 آبان 86 از سوی فرمانداری به آن اعتراض شده و در حال حاضر بلاتکلیف مانده و در این طرح میبایست بررسی مشکلات اعتراض فرمانداری بررسی شود تا از مرکز مطالعات شهرداری نیز جدا شود.
مسجد جامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، ما مصوبات را داریم اما مشکل اینجاست که این مصوبات اجرا نشده است و پیشنهاد من اینست که راه اندازی این مرکز را در دستور کار قرار دهیم و برای آن از دستورات قبلی میتوان کمک گرفت.
شایان ذکر است، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی این طرح نظرات موافق و مخالف خود را بیان کردند که درنهایت بررسی طرح تاسیس مرکز مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر تهران به تصویب اعضا نرسید.
**پیشنهاد بودجه 3هزار میلیارد و 449 میلیون تومانی برای شهرداری تهران
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در بیست و پنجمین جلسه از چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بررسی لایحه متمم بودجه سال 92 شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفت.
بر اساس این گزارش پور زرندی معاون مالی اداری شهرداری تهران، در ارائه گزارش خود اظهار داشت: بودجه سال 92 ، 12هزار میلیارد و 700 میلیون تومان بود اما شورا به درستی برخی کدها را حذف کرد و بودجه به 10هزار میلیارد و 400 میلیون تومان تبدیل شد که البته توصیه داشتند در صورت تحقق در کدها می توان متمم تصویب کرد و بودجه را افزایش داد.
وی ادامه داد: از زمانی که بودجه مصوب شد، کمیته های درآمدی به طور مرتب فعال بوده و یک روز هم در حوزه درآمدی شهرسازی کار متوقف نشده است.
معاون مالی اداری شهرداری تهران در ادامه بیان داشت: در عملکرد 6 ماهه در بودجه نقد 110 درصد و در غیر نقد 115 درصد، در 7 ماهه 120 درصد و در غیر نقد 140درصد و همچنین در 8 ماهه در نقد 121 درصد و در غیر نقد 140 درصد بوده که مجموعا 135 درصد محقق شده است.
وی افزود: نگاه شورا و مدیریت شهری بر این بوده است که به سمت درآمد پایدار برویم که البته قابل افزایش است و اگر به سازمان مالیاتی و دریافت مالیات بر ارزش افزوده کمک کنیم تا یک رقم قابل افزایش است.
وی ادامه داد: وجود اختلاف دیدگاهی در غیر نقدی در طی دوران شهرداری بود تنها تفاوت این است که در گذشته فضا برای ثبت و ضبط غیر نقدی در شهرداریها بود و در شورای سوم برای این موضوع اعتبار دیده شد و مدیریت شهری در شورا بر اساس این اعتبار تصمیم گیری میکنند.
پور زرندی در ادامه بیان داشت: امروز جدا از خزانه نقد که از سال گذشته وجود داشت سرانه غیر نقد ایجاد کردهایم که قابل کنترل است البته هنوز ضعفهایی وجود دارد که نظام مالی و بودجهای کاملا شفاف از اهداف ما است.
دنیا مالی عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی لایحه متمم بودجه سال 92 اظهار داشت: متمم تابعی از بودجه تصویب شده که از شورای سوم است و در اینجا انتقادی به شهرداری وجود دارد که در قبال 13 هزار و 500 میلیون تومان تفریغ 12 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است.
وی ادامه داد: پیشنهاد شهرداری 3 هزار 500 میلیارد تومان است و در کل 13 هزار و 200میلیارد تومان بودجه خواهد شد و در نتیجه به ارزش سال گذشته 20 درصد به حجم عملیات در حوزه سرمایه ای حمل و نقل و عمرانی کاهش ظرفیت خواهیم داشت.
سالاری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جریان بررسی لایحه متمم بودجه سال 92 تهران بیان داشت: تنها راهکار ایجاد در آمد پایدار در پروژههای مشارکتی بخش خصوصی تا در آینده از محل اجاره پروژهها شهر را اداره کنیم.
وی ادامه داد: در طرح تفصیلی بسیاری از تعیین تکلیفها را مشخص کردهایم اما در بودجه متمم بخشی برای تعیین تکلیفها پیش بینی نشده است.
سلطانی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در ادامه اظهار داشت: متمم اول تبصره 38 خود قانون بودجه است که به مبلغ هزار و 200 میلیارد تومان اجازه داده شده به شهرداری در صورت افزایش درآمد از منابع یا فاینانس استفاده کند که شرح پروژه نیز در تبصره 38 آمده است.
وی افزود: متمم دوم طرحی است که توسط شهرداری ارائه داده شده و در بهمن و اسفند ماه نیز ما با یک اصلاحیه مواجه خواهیم بود که متمم سوم ما خواهد بود و وقتی عملکرد 13 هزار میلیاردی سال 91 را به 100 میلیارد در سال دوم تقلیل می دهیم دچار مشکل میشویم.
سروری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران اذعان داشت مطالب مربوط به سیاست گذاریهای در بودجه باید اعمال شود.
گفتنی است، در ادامه بررسی لایحه متمم بودجه سال 92 شهرداری تهران اعضای شورای اسلامی شهر تهران موافقت و مخالفت خود را اعلام کردند که در نهایت پیشنهاد کمیسیون تلفیق مبنی بر بودجه 3 هزار میلیارد و 449 میلیون و 200هزار تومان برای شهرداری در سال 92 مطرح شد که با 19 رای به تصویب اعضا رسید.
انتهای پیام/