به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ اين روزنامه آمريکايي در مقاله اي به قلم "اسکات پترسون" نوشت: توافق هسته اي شش قدرت جهاني و ايران اولين اقدام در جهت کند شدن قابل توجه برنامه هسته اي ايران در يک دهه اخير است اما اين توافق همچنين نقطه عطف ديگري است که بر خاورميانه تاثير مي گذارد: اولين آزمون مهم و ملموس درباره توانمندي روحاني براي عمل به وعده هاي خود از طريق تعامل با غرب؛ تغييراتي که احتمالا با اصلاح اساسي روابط جهاني ايران آغاز مي شود.
دو طرف بعد از اين توافق هسته اي در پنجمين روز گفتگوهاي طولاني در ژنو که در آن هفت وزير امور خارجه از جمله "جان کري" وزير امور خارجه آمريکا حضور داشتند و به ميانجي گري "کاترين اشتون" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا برگزار شد، اعلام پيروزي کردند.
"عباس عراقچي" يکي از مذاکره کنندگان ارشد ايران در پيامي حاکي از شادماني در صفحه توييتر خود نوشت:" روز پنجم، سه بامداد. دود سفيد."
"باراک اوباما" رئيس جمهور آمريکا در واشنگتن اين توافقنامه را به عنوان توافقنامه اي "قابل توجه و ملموس" تقدير کرد و گفت:" ديپلماسي راه جديدي را براي جهاني امن تر گشود."
اما اوباما با انتقاد شديد کنگره تندروي اين کشور، لابي حامي اسرائيل، اسرائيل و عربستان سعودي مواجه است. کنگره اعلام کرده است تحريم هاي جديد (عليه ايران) را آماده مي کند.
"روحاني" در تهران گفت:" دشمن در ترويج ايران هراسي شکست خورد و جهان متوجه شد که احترام به ملت ايران نتيجه بخش خواهد بود."
روحاني حمايت اعضاي خانواده دانشمندان هسته اي ترور شده را جلب کرد و در نامه اي به آيت الله علي خامنه اي رهبر معظم ايران اين توافق هسته اي را تبريک گفت. رهبر معظم ايران نيز از پيروزي در اين گفتگوها استقبال کرد.
"علي واعظ" تحليلگر ايران در گروه بين المللي بحران در بروکسل گفت:" اين توافقنامه بسيار قابل توجه است چرا که زمان بيشتري را براي ساعت هسته اي ايران به وجود آورد و در عين حال دو طرف ماجرا مي توانند با استناد به آن اعلام پيروزي کنند."
واعظ در ژنو گفت:" اين توافقنامه في نفسه باعث مي شود دو طرف بتوانند اين پويايي مثبت را حفظ کنند که لازمه مذاکره براي دستيابي به توافقنامه اي جامع و حفاظت از اين فرآيند در برابر فشارهاي خارجي و فشارهاي افراد بدبين است."
افراد مردد و بدبين نسبت به اين "پيروزي" در هر دو طرف به وفور ديده مي شود.
"محمد جواد ظريف" وزير امور خارجه ايران گفت توافق روز يکشنبه فرصتي براي پايان دادن به يک بحران غيرضروري و گشايش افق هاي تازه اي بر اساس احترام به حقوق ملت ايران و برطرف کردن هرگونه ترديد درباره ماهيت کاملا صلح آميز برنامه هسته اي ايران است.
در متن اين توافق چهار صفحه اي که خبرگزاري فارس منتشر کرده به وضوح آمده است:" اين توافق نهايي شامل يک برنامه غني سازي تعريف شده از جانب دو طرف با محدوديتهاي عملي و شفافيت است."
اين توافقنامه مقدماتي ايران را به توقف توليد اورانيوم بيست درصد و تبديل دويست کيلوگرم از ذخاير اورانيوم بيست درصد خود به اکسيد اورانيوم مورد نياز براي سوخت رئاکتور ملزم مي کند. با اينکه ايران همواره اعلام کرده است هدف اين کشور تامين سوخت رئاکتور تحقيقاتي تهران است، اين برگ برنده يکي از ارزشمندترين برگ هاي در دست ايران بود.
مقامات بلندپايه آمريکا در واشنگتن که بديهي است از عکس العمل منتقدان نگرانند اين توافقنامه را يک پيروزي به تصوير کشيدند.
در اين توافقنامه، تحريمهاي اصلي اتحاديه اروپا و آمريکا عليه صنعت نفت و بانک ايران دست نخورده باقي مي ماند. تحريم هاي نفتي ايران در اين شش ماه سي ميليارد دلار براي اين کشور هزينه دربرخواهد داشت.