نقد كشوري كتاب «لرزان و لغزان چون ژله» باحضور اسماعيل شفيعي سروستاني نويسنده مطرح كشوروجمعي ازعلاقه مندان به كتاب وكتابخواني، در همدان برگزارشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان؛
شفيعي سروستاني، محقق و پژوهشگر حوزه علوم انساني و اسلامي گفت: نويسنده درهراثرخود بعداز گذشت از فراز و نشيب‌هاي بسيار، رو به سوي هدف و مقصد مشخصي حركت مي‌كند.
وي با بيان اينكه خلاصه همه آثارش در كتاب «استراتژي انتظار» گنجانده شده است، افزود: بقيه آثار بنده درراستاي تكميل و تشريح اين عنوان به نگارش درآمده است.

شفيعي سروستاني درخصوص كتاب «لرزان و لغزان چون ژله»، اين كتاب را پيش‌درآمدي براي گفت‌وگو در زمينه سبك زندگي دانست و ادامه داد: مخاطب در مسير مطالعه اين كتاب با پرسش‌هايي مواجه مي‌شود زيرا پرسش مقدمه رسيدن به جواب است.

وي با بيان اينكه دراين كتاب قصد پيچيدن نسخه را نداشته ، تصریح کرد: طرح سئوال دراين كتاب، مي‌تواند زمينه گرفتن پاسخ براي مخاطب را فراهم آورد.

شفیعی سروستانی با انتقاد از اينكه درگرفتن پاسخ عجول وشتاب‌زده هستيم واين موضوع ما را به سوي هدف رهنمون نمي‌كند، ادامه داد: بخشي از مجموعه بحران‌هاي فرهنگي و تمدني شرق اسلامي به اين موضوع برمي‌گردد.

اين محقق و پژوهشگر حوزه علوم انساني و اسلامي افزود: عجله و شتاب از يك سو و پيچيدن نسخه فكري بدون طرح پرسش جدي باعث بروز مشكلاتي شده است.

وي ادامه داد: شتاب‌زدگي باعث ارائه نسخه فكري مقطعي، موضعي و نقطه‌اي مي‌شود كه فقط در كوتاه‌مدت پاسخگوي نياز بوده و در بلندمدت اثرگذار نيست.شفيعي سروستاني در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه براي نحوه بودن و زيستن بايد در ابتدا سئوال كرد، افزود: ما در هر عصري در سه ساحت زيست مي‌كنيم كه بايد آن را به خوبي بشناسيم.

وي خاطرنشان كرد: عدم شناسايي و تفكيك اين سه ساحت مشكلاتي را به بار مي‌آورد كه بايد مد نظر باشد.

شفیعی سروستانی عمومي‌ترين، آشكارترين و ملموس‌ترين ساحت را ساحت معاملات و مناظرات مادي و حوزه تمدني دانست و ادامه داد: البته اين حوزه تمدني در هر جايي كه باشد يك ساحت فرهنگي آن را حمايت مي‌كند.

وي تأكيد كرد: ساحت سوم نيز مربوط به نظام فكري است كه بر روي دو ساحت ديگر اثرگذار است.

شفيعي سروستاني افزود: درگذشته در شرق اسلامي، مسجد به عنوان قطب شهر و نقطه مركزي لحاظ مي‌شد به اين معنا كه اين مكان مقدس به عنوان ساحت فرهنگي معنا دهنده شهر به عنوان ساحت تمدني و مادي بود.

وي ابراز داشت: در آن زمان ديوارهاي خانه‌ها بلند ساخته مي‌شد تا خانه از ديد بيگانگان در امان باشد.
اين محقق و پژوهشگر حوزه علوم انساني و اسلامي افزود: فضاي جداسازي اندروني و بيروني خانه طوري بود كه اهل خانه را از بيگانه مجزا مي‌كرد.

وي تأكيد كرد: اين موضوعات بدان معناست كه عناصر مادي به طوري چيده شده بود كه عناصر فرهنگي بر آنها حاكم باشد.

شفيعي سروستاني با بيان اينكه بايد سه ساحت را با هم ديد زيرا آنها در ظاهر از هم مجزا هستند اما در باطن به هم متصل‌اند، ابراز داشت: امروز ما در جغرافياي خاكي شرق اسلامي زندگي مي‌كنيم اما در عمل در جغرافياي فرهنگي غرب در حال زندگي هستيم.

وي گذر سبك زندگي غربي را در گرو طرح سئوال جدي، شناخت شرايط تاريخي خود، احصاي ميزان درگيري با حوزه فرهنگ غربي و تلاش براي بازگشت به فرهنگ خودي دانست.

ادامه اين مراسم به نقد كتاب «لرزان و لغزان چون ژله» گذشت و در پايان از سه كتاب‌ اين نويسنده با نام‌هاي «لرزان و لغزان چون ژله»، «محرمانه مستقيم» و «از قله عاشورا تا درياي ظهور» رونمايي  شد./ز
برچسب ها: نقد ، کتاب ، نویسنده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.