سرپرست هیات باستان شناسی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، گفت: این مطالعات با مجوز رسمی پژوهشکده باستان شناسی کشور، کلید خورده و تا 15 بهمن ماه امسال ادامه خواهد داشت.
کاکا افزود: دامنه و محدوده عملیاتی این مطالعات حاشیه شرقی زاگرس مرکزی شامل شهرستانهای کمیجان، خنداب و شازند است.
وی گفت : یک تیم هشت نفره مشتمل بر متخصصان باستان شناسی و نقشه برداری و خبرگان علوم میان رشته ای درجمع آوری و تحلیل داده ها این دوره پیش از تاریخ همکاری دارند.
کاکا افزود : در این پژوهش کار انطباق ویژگی های دوره مس سنگی به عنوان یکی از ادوار مهم تاریخی از طریق نقشه برداری حرفه ای، جانمایی و تجزیه و تحلیل داده ها انجام می شود و نقش و ربط این حوزه با سایر مناطق زاگرس مرکزی در شباهتهای فرهنگ باستان ارزیابی می شود.
وی گفت : دوره مس سنگی (Chalcolithic یا Copper Stone Age ) عبارت است از دوره ای واقع در میان نوسنگی و عصر مفرغ که در آن از سنگ و ابزارهای مسی استفاده می کردند و این دوره مرحله گذار میان صنایع عصر سنگ و عصر مفرغ است که با دگرگونی های فرهنگی و روابط بازرگانی شناخته می شود.
وی افزود : دوره مس سنگی فرهنگهای مربوط به هزاره پنجم و هزاره چهارم قبل از میلاد را شامل می شود و به سه دوره مس سنگی قدیم ، میانی و جدید تقسیم بندی می شود./