به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان این مطلب گفت :اما ورود دام غیرمجاز به مراتع، تخریب اراضی ملی برای رسیدن به ذخایر زیرزمینی و ساخت و ساز غیرمجاز در این حریم، آتش سوزی و تغییرکاربری های متعدد و نیز رعایت نکردن درصد تغییرکاربری ها در اراضی واگذار شده برای ساخت پارک های جنگلی جزو موانع سد راه توسعه پایدار در دل طبیعت استان زنجان است.
اسکندری اقتصاد پایدار، پایداری اکوسیستم و کنترل دخالت انسان در اکوسیستم و توسعه بدون تخریب منابع و حفظ آن برای نسل های آینده را شاخصه های توسعه پایدار عنوان کرد و افزود: آب، خاک، جنگل و هوا منابع پایه ای است که در اختیار ماست و باید ضمن بهره برداری در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.
وی با بیان اینکه نسل کنونی باید افزایش سرعت رشد گیاه ، پوشش گیاهی و درختان را به تخریب و کنترل مراتع ترجیح دهد، ادامه داد : ماحصل آن در یک برنامه منظم توسعه پایدار مبتنی بر اکوسیستم و کاهش آلودگی ها خواهد بود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در تشریح برنامه های توسعه پایدار در ارتباط با جنگلها ، مدیریت منابع جنگلی و حفظ منابع طبیعی و مراتع دارای پتانسیل بالا را امری ضروری می داند که نیازمند مشارکت همگانی است.
اسکندری درباره وضعیت مقوله توسعه پایدار در استان زنجان تصریح کرد: در استان روند تغییر سال به سال کاهش می یابد که این مورد نیازمند مطالعه، تحقیق و توجه بیشتر هستیم.
وی با اعلام اینکه در بحث توسعه فضای سبز نیازمند تخصیص اعتبار برای احیا و توسعه هستیم، اضافه کرد :سرمایه گذاری دراز مدت برای تخصیص اراضی ملی برای توسعه جنگلها می تواند در این رابطه حائز اهمیت باشد.
این مقام مسول افزایش نیروی انسانی برای حفظ و صیانت از منابع طبیعی و اراضی ملی را برای توسعه پایدارضروری دانست و خاطر نشان کرد: باید قبول کنیم که این بخش حاکمیتی است و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش ورود پیدا نمی کند./ب