حاج حسینی
در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: این پستاندار گوشتخوار در استان مرکزی در دشتهای فراهان و اطراف تالاب میقان اراک مشاهده شده و به دلیل اینکه در لیست گونه های سرشماری قرار ندارد ، آمار دقیقی از آن موجود نیست.
وی اظهار کرد: زرده بر در ایران در استانهای اردبیل، سیستان و بلوچستان، خراسان، کردستان، گلستان و مرکزی مشاهده شده و در بیشتر این مناطق این گونه در معرض آسیب است و نیاز به اقدامات حمایتی دارد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: نقش زرده بر در زیست بومها ، کنترل جمعیت جوندگان است و کاهش این گونه مفید و کمیاب در زیستگاهها با افزایش گونه های جوندگان مزاحم همراه است.
حاج حسینی توضیح داد: علت کاهش جمعیت این پستاندار کوچک تخریب زیستگاهی و تبدیل اراضی آن به کشتگاه و همچنین وجود کک و شپش در بدن این حیوان و احتمال عفونت بالای اندامها گزارش شده است.
وی عنوان کرد: زرده بر حیوانی با پوزه کوتاه، گوشهای بزرگ ، دست و پای کوتاه با چنگالهای قوی است که اندامش با مو پوشیده شده و در دم بلند آن، موهای انباشته و پر مشاهده می شود.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: این حیوان در جنوب شرقی اروپا ، خاورمیانه و اسیا پراکنش دارد.
حاج حسینی اضافه کرد: این حیوان هنگام خطر روی پاهای خود می نشیند و خرناس می کشد و
دم پهن و بلند خود را به سمت جلو خم کرده و بوی شدیدی را متصاعد می کند.
وی توضیح داد: اندازه بدن زرده بر 25 تا 27 سانیمتر و طول دم آن 12تا 200 سانتیمتر است و غذای این پستاندار کوچک با 34 دندان به طور معمول از جوندگانی چون موش، سنجاب، پرندگان، مارمولک وحشرات تشکیل شده است.
معاون حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: اقدامات حفاظتی و احیایی از این پستاندار نیازمند تامین اعتبار برای مطالعات پایه و برنامه های تقویت زیستگاهی آن است./