استاد زبان و ادب فارسی ایران، شناخت فرهنگ ایران را مستلزم شناخت فرهنگ کرمانشاه عنوان کرد و گفت: هرکدام از اقوام خارجی که می خواهند ایران را بشاسند ناگزیرند ابتدا از فرهنگ این استان شناخت پیدا کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر میرجلال الدین کزازی در همایش تجلیل از نویسندگان و خادمان نشر استان و رونمایی از تندیس کتاب سال کرمانشاه که در تالار وحدت کرمانشاه برگزار شد،گفت: در


وی با بیان اینکه کرمانشاه را می توان هندوستان ایران زمین نامید، این دیار کهن را بهشت باستان شناسی، زبان شناسی تاریخی و آیین و باور و اندیشه معرفی کرد و گفت: کرمانشاه در این سه دانش برترین است.

استاد کزازی در ادامه و با اشاره به فرهنگ غنی که در استان کرمانشاه وجود دارد، از برخی بی توجهی های صورت گرفته در رشد و معرفی این فرهنگ انتقاد کرد و گفت: این دیار بیش از هر زمان دیگری به فرهنگ وری نیاز دارد و باید زمینه را برای شکوفایی استعدادهای آن فراهم گردد.

وی یادآور شد: باید به این موضوع رسیدگی شود که چرا فرهنگ مداران کرمانشاهی در خارج از استان به چهره های موفقی تبدیل می شوند در حالی که تا زمان حضور در این شهر متاسفانه آنگونه که باید نامی از آن ها شنیده نمی شود و شاید این بخاطر عدم توجه و رسیدگی کافی به آنان در شکوفا کردن استعدادها و توانمندی هایشان است.

چهره ماندگار زبان و ادب فارسی کشور یادآور شد: کرمانشاه استانی است که توانمندی ها و گنجینه های بسیاری را در خود نهفته دارد، گنجینه هایی که کمتر شهر و دیاری از آن ها بهره مند هستند.

دکتر کزازی در ادامه سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به اینکه روزی در کشور صاحب وزارت فرهنگ شویم و دیگر نیازی نباشد از ارشاد سخن بگوئیم، خاطرنشان کرد: انسان فرهیخته، اندیشمند و هنرور به ارشاد نیازی ندارد اما همین فرد در هر رتبه و مقام و جایگاهی که باشد نیازمند فرهنگ است.

وی همچنین با اشاره به ویژگی های کتاب، یادآور شد: هر کتاب شایسته دری به جهان فرهنگ می گشاید و فردی را به فرهیختگان جامعه اضافه می کند./

برچسب ها: کرمانشاه ، پیشینه ، هزار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.