به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ ۱- انواع توت ها:
محققان معتقدند که آنتی اکسیدانهای موجود درانواع "توت" باعث از بین رفتن کلسترول ldl(چربی بد) می شود. همان طور که می دانید این نوع "کلسترول" در "دیواره رگهای خونی" رسوب کرده و باعث بروز "بیماری های قلبی" و سکته می شود. همچنین ثابت شده که این نوع میوه از نظر میزان آنتی اکسیدان موجودخوراکی های فوق العاده برای سلامتی قلب در مقایسه با ۴۰ نوع میوه و سبزی دیگر رتبه اول را دارد. آنتی اکسیدان ها باعث خنثی شدن تولیدات فرعی ناشی از متابولیسم (رادیکال های آزاد) می شود که این مواد نقش موثری در بروز "سرطان" و بیماری های مرتبط با افزایش سن دارد. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان است که میزان فراوان در توت سیاه، تمشک سیاه، انگور فرنگی(مویز) و "انگور قرمز" وجود دارد و نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد. بنابر این توصیه می شود که هر روز ۱ فنجان از انواع توت ها مصرف شود.
۲- ماهی آزاد:
ماهی آزاد سرشار از "اسید چرب امگا ۳" است که چربی مفید برای بدن می باشد. سایر ماهی های چربی همچون ماهی آزاد، ماهی ماکرل، "شاه ماهی" و ساردین نیز به مقدار کافی از این اسید چربی مفید بهره مند هستند. این نوع چربی باعث خطر ابتلا به "بیمار های قلبی" و کاهش "تری گلیسیرید خون" می شود.( چربی خون نقش موثری در بیماری های قلبی و دیابت دارد.)
بعلاوه اسید چرب امگا۳ مانع لخته شدن خون بوسیله "پلاکت خونی" یا بلوکه شدن پلاکت ها در دیواره رگ ها می گردد.
بنابر این توصیه می شود که در وعده غذای هفتگی خود حداقل دو وعده خوراک ماهی را بگنجانید.
منبع: پزشکان ایران
انتهای پیام/