به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، بوستانی گفت : هر ساله برداشت زعفران به شیوههای دستی و سنتی از اواسط آبان ماه تا نیمه آذر ماه در استهبان آغاز و پیشبینی میشود امسال یکهزار و 800 کیلوگرم زعفران خشک تولید و در هر هکتار 5 کیلوگرم برداشت شود.
وی بیان کرد: حدود 20 درصد از زعفران استهبان در داخل این شهرستان مصرف و مابقی به شهرستانهای فارس و برخی از استانهای همجوار ارسال میشود و تنها یک کارگاه بستهبندی زعفران کار صادرات آن را به خارج برعهده دارد
مدیر جهاد کشاورزی استهبان افزود: کشت زعفران بهترین گزینه برای مناطقی است که با مشکل کمبود آب روبهرو هستند چراکه آبیاری زعفران در پاییز و زمستان انجام و عمده آب مورد نیاز از بارندگیها تأمین میشود و در طول سال 3 هزار مترمکعب مصرف میکند.
شهرستان استهبان بزرگترین تولیدکننده زعفران استان فارس محسوب شده و به دلیل دارا بودن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات باغی و زراعی آن از جمله زعفران و انجیر دارای کیفیت عالی است که بخش گستردهای از این تولیدات به کشورهای خارجی صادر میشود.
بوستانی گفت: زعفران استهبان به لحاظ کیفیت، عطر و طعم کمنظیر است، 30 درصد از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس، اسپانیا، آلمان، فرانسه، چین، ژاپن و کره جنوبی صادر میشود.
شهرستان استهبان در 175 کیلومتری شرق شیراز قرار دارد./ز