به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:
اگر چه درجاتي از ضعف حافظه در سالمندي طبيعي است، اما بيماري دمانس با كاهش حافظه و فراموشي مطالب جديد شناخته مي شود.
از آنجا كه علائم به تدريج ظاهر مي شود ممكن است كه مدت طولاني جلب توجه ننمايد و اشتباهاً تصور شود اين رفتارها بخشي از روند پيري است لذا افراد به اين علائم توجهي نمي كنند و تشخيص نمي دهند كه چنين اختلالي وجود دارد.
امروزه محققين دريافته اند كه آلزايمر مانند بيماري هاي قلبي و سرطان در طي دهه ها و تحت تاثير شيوه زندگي فرد گسترش مي يابد؛ به همين دليل عواملي مانند ميزان كلسترول، فشارخون بالاٍ، چاقي، افسردگي، تحصيلات، تغذيه، خواب و شرايط روحي، فعاليت هاي فيزيكي و اجتماعي بر آن اثر مي گذارند. حال آنكه، بسياري از فعاليت هاي ساده ي روزمره ممكن است فرد را از مصيبت از دست دادن حافظه ناشي از آلزايمر محافظت كند.
كارشناس تغذيه و مسئول برنامه سلامت سالمندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، با بيان اينكه دوره سالمندي يكي از دوران مهم زندگي است افزود: افزايش جمعيت سالمندان و نياز مندي هاي سالمندان سبب مي شود تا سياست گزاران و برنامه ريزان توجه خاص به اين گروه داشته باشند.
بهمن فروزنده تصريح كرد: كم توجهي به سلامت سالمندان منتج به بروز بيماريها و اختلالات متعددي نظير ديابت، فشارخون بالا، چربي خون بالا، سوء تغذيه، اختلالات شنوايي، بينايي، چشايي، تنهايي ، افسردگي، فراموشي مي شود .
وی اظهار داشت: مصرف ويتامين B ۲ (ريبوفلاوين)، ويتامين B۶ (پيريدوكسين) و روي به افزايش قدرت حافظه و بهبود حافظه دراز مدت كمك مي كند.
زعفران، ماست كم چرب و شير بدون چربي،كافئين، نوشيدن آب كافي، مصرف مواد غذايي حاوي پروتئين ها، لسيتين، كربوهيدرات ها و اسيد هاي چرب همچون امگا ۳ از ديگر توصيه هاي اين كارشناس تغذيه جهت تقويت حافظه و درمان اختلالات مغزي ناشي از پيري مانند آلزايمر و پاركينسون است.
فروزنده افزود: از نظر تغذيه يك رژيم غذايي كم كربوهيدرات و سرشار از ميوه هاو سبزي هاي تازه مي تواند در پيشگيري از ابتلا به آلزايمر موثر باشد./س