به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، پیش از ظهر امروز در جلسه استانداردسازی مصنوعات طلا و بررسی طریقه کشف و ضبط مصنوعات غیراستاندارد، کارشناس انگ فلزات گرانبهای اداره کل استاندارد استان سمنان اظهار کرد: مطابق ماده هفت قانون اصلاح مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، تنها مرجع رسمی عیارسنجی مصنوعات طلا در کشور، سازمان ملی استاندارد ایران است.
امین ابراهیمیان افزود: نمونهبرداری، بازرسی از واحدهای صنفی عرضهکننده مصنوعات طلا و آزمون تعیین عیار از فعالیتهای بخش انگ فلزات گرانبهای این اداره کل محسوب میشود که میتوان با استمرار بازرسیها و کنترل مصنوعات در سطح مراکز عرضه و بازار، گام مهمی در جهت افزایش رضایت مردم از کیفیت مصنوعات طلا برداشت.
وی تصریح کرد: نظارت بر جمعآوری طلاهای غیراستاندارد و فاقد کد شناسایی، همچون گذشته موجب جلوگیری از قاچاق این فلز ارزشمند میشود که در صورت بیتوجهی میتواند زمینهساز عدم توانایی رقابت مصنوعات داخلی، کاهش رونق فروش، رکود کارگاههای طلاسازی، بیکاری، خروج حجم زیادی ارز از کشور، تغییر سلایق مشتری و در نهایت متضرر شدن تولیدکننده داخلی شود.
در این جلسه، از طرف اداره کل استاندارد استان سمنان به متصدیان فروش مصنوعات طلا جهت عودت طلای غیراستاندارد و فاقد کد شناسایی فرصت دو ماهه داده شد.
پس از آن، کارشناسان اداره کل استاندارد استان سمنان همراه رؤسای اتحادیههای طلا و جواهر نسبت به جمعآوری و کشف و ضبط طلای غیراستاندارد و فاقد کد شناسایی اقدام میشود و با متخلفان عرضهکننده طلای غیراستاندارد برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
همچنین از طرف این اداره کل پیشنهاد شد: دفتری متشکل از کارشناسان اتحادیهها برای بازرسی از مصنوعات عرضه شده در سطح بازار صورت گیرد؛ بدین صورت که در زمان عرضه محصولات تولیدی در بازار، نمایندگان این کارگروه علاوه بر جلوگیری از پخش مصنوعات طلایی که کد شناسایی ندارند، در صورت لزوم، نمونههایی از این تولیدات را برای آزمایشگاه عیارسنجی اداره کل جهت تعیین عیار ارسال شود.