عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه با وجود بیماری امام سجاد(ع)، حضرت زینب(س) در مواقع حساس از ایشان کسب تکلیف می کردند افزود: براساس روایات پس از شهادت اباعبدالله(ع) آن زمان که خیمه ها را به آتش کشیدند حضرت زینب (س) از امام سجاد(ع) کسب تکلیف کردند که در خیمه های بمانند یا فرار کنند و امام فرمودند در خیمه ها نمانند و فرار کنند.
وی به ولایت پذیری حضرت زینب(س) در جای جای واقعه عاشورا و پس از آن اشاره و تصریح کرد: زینب کبری(س) در همه امور با امام مشورت می کردند و همه کارها طبق دستور امام انجام می شد.
حجت الاسلام سقای بی ریا تاکید کرد: حضرت زینب مجری بودند و سیاست هایی که امام بیان و تکلیف می کرد راعمل می نمودند، امام سجاد(ع) رهبر بخش دوم نهضت عاشوراست.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) گفت: پس از واقعه عاشورا همه خطبه های اهل بیت(ع) مهم بودند اما آن خطبه ای که کار یزدیان را تمام کرد خطبه امام سجاد(ع) بود.
وی به خطبه امام سجاد(ع) در مسجد شام اشاره و عنوان کرد: در شام وقتی که همه امرای لشگر و مسئولین داخلی و خارجی در مجلس حاضر بودند و اسرا را آورده بودند با خطبه ای که حضرت خواند، خود و خاندانشان را معرفی کردند و نهضتی را در قلب شام محل حکومت یزید به وجود آوردند.
حجت الاسلام سقای بی ریا قصد یزید را از آوردن اسرا در محافل گوناگون قدرت نمایی بیان کرد و افزود: پس از خطبه امام زین العابدین(ع) یزید مجبور شد به اشتباهش اقرار و پس از آن تصمیم گرفت اهل بیت را آزاد کند و ادعا کرد به تحریک ابن زیاد این اتفاقات افتاده است.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) خطبه امام سجاد(ع) را موجب آشکار شدن شکست یزید دانست و گفت: پس از این خطبه تاریخی نهضت های مختلف مثل توابین برای خونخواهی امام حسین(ع) شکل گرفت که امام سجاد(ع) نقش بی بدیلی را در این برهه ایفا کردند./س