به گزارش گروه
اجتماعی باشگاه خبرنگاران به نقل از TheNational، با گسترش ايده ي توسعه پايدار در بخش هاي مختلف معماران و شهرسازان نيز به دنبال طرح هاي نويني بوده و هستند كه از آن طريق بتوانند در مسير توسعه پايدار شهرها و سكونتگاه هاي شهري گام بردارند. توسعه پايدار شهري به معناي فراهم آوردن شرايطي است كه شهرنشينان امروز و فردا بتوانند درون آن در كمال آرامش و امنيت زندگي كنند و ضمن تندرستي، از رفاهي نسبي بهره مند گردند.امارات متحده عربي از جمله كشورهايي است كه با سرلوحه قرار دادن توسعه پايدار و اختصاص منابع مالي عظيم سعي در حركت دراين مسير داشته است.
در اين بين مي توان به طرح پروژه اي كاملا متفاوت با نام " شهر مصدر" به عنوان نمونه اي از اين تلاش ها ويكي از مهم ترين دستاورد هاي معماري و شهرسازي نوين نام برد. شهر "مصدر" كه توسط معمار مشهور انگليسي "نورمن فاستر"طراحي شده است، اولين شهر پاكيزه دنياست كه كاملا سازگار با محيط زيست بوده و به نام " شهر پايدار، بدون كربن، بدون آلودگي" ناميده شده است.
آنتونی مالوز که فارغ التحصیل مرکز تحقیقات بین المللی ابوظبی است از نخستین روزهای راه اندازی پروژه " شهر مصدر" با موسسه علمی مصدر همکاری کرده است.
مالوز که در حال حاضر مدیریت پروژه شهر مصدر را به عهده دارد می گوید: "کار ما تمرکز بر تصویر بزرگ این شهر است تا در عین حال بتوانیم در هر بخش به نتیجه ای مجزا که قابل اندازه گیری نیز است برسیم."
وی ادامه می دهد: "اگر ما مدلها را بسط و توسعه ندهیم و با مردمی که با توسعه شهری در سطح جهان در ارتباط هستند به اشتراک نگذاریم این مدلها پس از چند سال از بین خواهند رفت. تلاش ما تنها معطوف به ساخت پایدارترین شهر جهان نیست بلکه درتلاش هستیم تا این پایدارترین شهر جهان را به الگو یا بستری برای سایر شهرها در سطح جهان تبدیل کنیم."
مالوز می افزاید: "مدلها یا الگوهای خوب به جای اینکه قطعی باشند بیشتر اکتشافیند. آنها بیش از وسیله، شیوه ای برای رسیدن به اهدافمان هستند. به عنوان نمونه شما نمی توانید طرح و نقشه ما را بگیرید و یک شهر مصدر دیگر در نیومکزیکو و یا سوئد بسازید. طرح ما یک کالای قابل تکرار نیست اما می تواند الگویی برای ساخت شهرهای پایدار در سطح جهان باشد."
زمانی که طرح جامع اصلی شهر مصدر در سال 2007 به بهره برداری رسید تصویر اولین خودکفایی، کربن صفر( شهر فاقد کربن)، زباله صفر( شهر فاقد زباله و آلودگی) شهری از یک بیابان در حال پیشرفت توجه جهانیان را به خود جلب کرد.
شهر شش میلیون مترمربعی مصدر در ۱۷ کیلومتری ابوظبی، پایتخت پر گرد و غبار امارات متحده عربی، شهری که به ساختمانهای سر به فلککشیده، خیابانهای پهن و رفت و آمد بیامان اتومبیلهای آن شهره است قرار گرفته است.
مؤسسه علمی مصدر جایی است که در آن رؤیای ساخت شهر "صفر کربن" متولد شد، شهری که قرار است در آیندهای نه چندان دور حدود ۴۰ هزار نفر را در خود جای دهد، انرژیهای تجدیدپذیر تنها منبع انرژیهای مصرفی آن باشد، به جای خودروهای معمولی از محفظههای خودکار حمل و نقل که برخی آنها را "آسانسورهای افقی" مینامند استفاده شود و هدررفت آب و همچنین آب مصرفی به حد اقل ممکن برسد.در این مؤسسه در حال حاضر ۱۲۰ دانشجوی منتخب از مؤسسات مختلف دنیا به سر میبرند.
مؤسسه مصدر در زمینه علوم و فناوریهای زیست پایدار فعالیت میکند. تحقیقات در زمینههای تولید و ذخیره انرژی زیست پایدار، توزیع و استفاده پربازده از انرژی، محیط زیست و شرایط اقلیمی و توسعه پایدار از جمله تحقیقات این مؤسسه خواهد بود.
انتهای پیام/