به گزارش خبر نگار باشگاه خبر نگارن ،روستای نجنه دارای منظره های بسیار زیبایی در فصول مختلف سال است و در چند سال اخیر این روستا به یکی از مراکز گردشگری تبدیل شده است.
این روستا به واسطه چشمه سارهای پر آب بسیاری که در دل خود جای داده است، یکی از سر سبزترین مناطق استان کردستان از لحاظ داشتن نماهایی طبیعی محسوب می شود که به واسطه همین چشمه سارها، طرح های شیلات زیادی در این منطقه اجرا شده است.
در این مجتمع های شیلات، کباب ماهی قزل آلا سرو می شود که در روزهای تعطیل، مسافران و بازدید کنندگان زیادی را به این منطقه جذب می کند و خود این موضوع در ظرف چند سال اخیر از عوامل جذب گردشگر به این روستا شده است.
علاوه بر این مجتمع شیلات، یک هتل دو ستاره هم با مجوز سازمان گردشگری در این محل احداث شده است که مسافران و مهمانان می توانند در صورت تمایل برای اقامت از امکانات آن استفاده کنند.
یکی دیگر از ویژگی هایی که باعث شده تا این روستا از اهمیت خاصی برخوردار شود وجود قرآن قدیمی است که در مسجد این روستا نگهداری می شود. قرآن روستای نجنه علیا شامل 30 جزء کامل است که توسط فردی بنام مراد بن یوسف بن عیسی مشهور به فقیه مراد در سال 978 هجری قمری (453 سال قبل) به خط ثلث به رشته تحریر در آمده است و دارای 316 برگ به ابعاد 19در 30 با جلد چرمی قهوه ای است.
برای رفتن به نجنه، از بانه باید تا روستای کوخان، در مسیر جاده بانه ـ سردشت حرکت کرده و از آنجا پس از عبور از روستاهای نمشیر و نجنه سفلی، وارد نجنه علیا خواهید شد. مسیر این روستا یکی از زیباترین مناطق طبیعی و بکر بانه است و قطعاً در این مسافرت از آن لذت خواهید برد.مردم این منطقه بیشتر به دامداری و کشاورزی مشغول هستند، زمین حاصلخیز و آب فراوان کشاورزی، باعث شده است تا کشاورزان این منطقه محصولات کشاورزی خوب و با کیفیتی را برای فروش عرضه کنند.در مسیر بانه ـ سردشت مزارع زیادی وجود دارد و کشاورزان این منطقه با ساختن کپرهای کوچکی در کنار جاده محصولات کشاورزی خود را با قیمتی بسیار مناسب ( گاهاً تا نصف قیمت داخل شهر) برای فروش در معرض دید عابران و مسافران گذاشته اند.خربزه و انگور این منطقه نیز از بهترین محصولات کشاورزی و باغداری بانه محسوب می شود.همچنین روستای نجنه دارای باغ های گردوی بسیاری است که کیفیت محصول آن جزو بهترین و مرغوبترین محصول های باغداری بانه است./س