به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛احمد مطیعی با بیان اینکه اجرای این طرح کمک بزرگی به کاهش بیکاری می کند، اظهار کرد: ازاین رقم اشتغالزایی، 147هزار شغل به صورت مستقیم و153 هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می شود.
وی افزود: با اجرای این طرح، راندمان آبیاری از 30 درصد به 54 درصد می رسد که این امر موجب صرفه جویی در مصرف آب و افزایش سطح زیر کشت محصولات می شود.
دبیر ستاد طرح احیای دشتهای خوزستان در شرکت جهاد نصر تصریح کرد: اجرای این طرح سالانه 16 هزار و 500 میلیارد ریال درآمدزایی خواهد داشت و تولیدات کشاورزی را نیز 9.5 میلیون تن افزایش می دهد.
مطیعی با اشاره به مزایای اجتماعی طرح احیای دشتهای استانهای خوزستان و ایلام اضافه کرد: ساماندهی مهاجرت روستایی، کاهش حاشیه نشینی شهرها، گسترش امنیت اجتماعی و اقتصادی و توسعه شاخصهای انسانی مهمترین مزایای اجتماعی این طرح هستند.
وی با تکذیب برخی ادعاها در خصوص به کارگیری نیروهای غیربومی در این طرحها توضیح داد: 96 درصد افراد شاغل در این طرح، بومی خوزستان هستند ضمن اینکه با یک محاسبه ساده می توان فهمید که به کارگیری نیروی غیربومی به لحاظ هزینه های اقتصادی برای پیمانکاران اصلا توجیه و صرفه اقتصادی ندارد.
جانشین قائم مقام طرح احیای دشت های خوزستان وایلام ادامه داد: برای 170 هزار هکتار از اراضی استان قرارداد بسته ایم که رقم این قراردادها یک هزار و 100 میلیارد تومان است و 700 میلیارد تومان آن تا کنون هزینه شده است.
مطیعی با اشاره به راه اندازی چهار کارخانه کانالیت سازی توسط جهاد نصر عنوان کرد: برای راه اندازی این کارخانه ها از اعتبارات دولتی استفاده نشده و در صورت اعطای تسهیلات، 300 نفر به طور مستقیم مشغول به کار می شوند.
دبیر ستاد طرح احیای دشتهای خوزستان در شرکت جهاد نصربیان کرد: مجموع اعتبارات مصوب طرحها 9 هزار و 817 میلیارد ریال است که تاکنون چهار هزار و 654 میلیارد ریال بدان اختصاص یافته است که 47 درصد اعتبارات اختصاص یافته است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه های فرعی طرح احیای دشتهای خوزستان گفت: تجهیز ونوسازی 29 درصد، زهکش زمینی 35 درصد و شبکه فرعی آبیاری 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مطیعی افزود: حوزه های اجرایی طرح به حوزه های کرخه، دز، کارون، زهره و خیرآباد و مارون تقسیم شده اند که در مجموع 23 طرح در این مناطق در حال اجرا است.
وی از به کارگیری تکنولوژی فتولیزر اسکن هوایی برای تهیه نقشه های توپوگرافی اولین بار در کشور در این طرح خبر و ادامه داد: این روش ضمن دارا بودن دقت وسرعت بالاتربا یک سوم هزینه نسبت به روش زمین انجام شده است.
جانشین قائم مقام طرح احیای دشتهای خوزستان وایلام عنوان کرد: لحاظ کردن نتايج مهندسي ارزش در 14 پروژه شبكه فرعي آبياري و زهكشي به روش EPC به وسعت 71 هزار هكتار و مبلغ هفت هزار و 300 ميليارد ريال در حدود یک هزار و 500 ميليارد ريال صرفه جويي به همراه داشته است./س