بررسي‌ها نشان مي‌دهد از ميان حوزه‌هاي مختلف پژوهش و فناوري كه شركت ملي نفت ايران با همكاري دانشگاه‌ها، مراكز تحقيقاتي و شركت‌هاي دانش‌بنيان داشته مقوله ازدياد برداشت بيش از هر موضوعي مدنظر قرار دارد بطوريكه طي چهار سال اخير، 36 پروژه در اين زمينه انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، براساس تفاهمنامه همكاري مبادله شده با مراكز تحقيقاتي و به منظور سياست گذاري در خصوص نحوه تعاملات پژوهشي و فناوري، همكاري با دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي درون صنعت نفت و همكاري با دانشگاه ها، مراكز تحقيقاتي و شركت هاي دانش بنيان خارج از صنعت نفت در دستور كار شركت ملي نفت ايران قرار گرفته است.   

بر اساس اين گزارش، اين همكاري‌ها در 11 حوزه فناوري شامل ازدياد برداشت نفت، مدلسازي و كنترل و مديريت مخازن هيدروكربور، توليد و بهره برداري، علوم زمين، عمليات حفاري، بانك هاي اطلاعاتي يكپارچه، محيط زيست، بهينه‌سازي مصرف انرژي، ساخت تجهيزات و مواد، بهره‌وري و اثربخشي و حوزه نگهداشت تخصصي توليد صورت مي گيرد كه از اين ميان، حوزه ازدياد برداشت، بيشترين سهم پروژه هاي انجام شده را طي چهار سال اخير به خود اختصاص داده است. 

از سال 89 تا نيمه اول سال جاري، 36 پروژه در حوزه ازدياد برداشت انجام شده است و پس از ازدياد برداشت، حوزه محيط زيست با 34 پروژه و حوزه بهره وري و اثربخشي با 27 پروژه ي به انجام رسيده، ديگر مقوله هايي هستند كه در مركز توجه شركت ملي نفت ايران واقع شده‌اند.     
   
براساس گزارش NIOC، از 11 حوزه فناوري مورد اشاره، در مجموع 218 پروژه از سال 89 تا نيمه اول سال جاري انجام شده است و هم اكنون 133 پروژه در دست اقدام است. در بين پروژه هاي پژوهشي و فناوري در حال اقدام نيز، همچنان ازدياد برداشت بيشترين تعداد پروژه ها را به خود اختصاص داده است و پس از آن، پروژه هاي مربوط به عمليات حفاري و ساخت تجهيزات و مواد، بيشترين تعداد پروژه هاي پژوهشي و فناوري را در اختيار دارند. 

گفتني است با توجه به ضرورت تغيير رويكرد شركت ملي نفت ايران از يك شركت عمليات محور به شركتي دانش‌محور، مطالعات گسترده‌اي صورت گرفته است كه در نهايت، 11 حوزه فناوري شناسايي و در هيات مديره شركت ملي نفت ايران به تصويب رسيد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار