به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران امروزه به دليل وجود برج هاي بلند و آپارتمان هاي چند طبقه وفاصله نزديك خانه ها به هم شناخت آداب همسايه داري ضرورتش بيشتر شده است.
دين مبين اسلام به عنوان يك دين كامل و تامين كننده سعادت اخروي و دنيوي انسان، به همسايه و همسايه داري اهميت ويژه اي داده است بنابراين شناخت حقوق همسايه و همسايگي به ما كمك مي كند تا زندگي بهتري را براي خود و ديگران رقم بزنيم.
جعفرباي به خبرنگار ما گفت: يكي از عناصري كه انسانها خواسته يا ناخواسته مستمر يا به كرات با آن ارتباط برقرار مي كنند همسايگان هستند كه در اسلام معاشرت با همسايه بسيار مورد تاكيد قرار گرفته است و نيكي به همسايه دستور خداوند در قرآن است.
وي ادامه داد: نيكي كردن به همسايه از جايگاه ويژه اي برخوردار است زيرا به لحاظ جغرافيايي همسايه كمترين بعد مسافت را با آدمي دارد و در كوتاه ترين زمان مي تواند به هنگام مشكلات ياري رسان باشد.
باي تصريح كرد: پيامبر اكرم (ص)در مقام همسايه مي فرمايد حرمت همسايه بر همسايه همانند احترام به مادر است. زيرا در تعاليم ديني همان قدر كه احترام به مادر از جايگاه و اهميت بالايي برخوردار است حفظ حرمكت همسايه نيز شديدا مورد تاكيد است.
اين آسيب شناس اضافه كرد: در حديثي امام سجاد(ع) حقوق همسايه را اين گونه بيان مي كند كه او را در غياب حفظ كن و در حضور گرامي بدار و در ستم ديدگي وي را ياري كن. عيبش را شايع نكن هر گاه از وي بدي ديدي آن را بپوشان هرگاه دانستي خيرخواهي تو را مي پذيرد در خفا به وي نصيحت كن هنگام سختي ها تنهايش بگذار و از لغزش درگذر و گناهش را ببخشاي و كريمانه با وي رفتار كن.
وي در پايان گفت: ما اگر در جامعه اسلامي ارتباطات بين فردي همسايگان را براساس نكات ياد شده استوار نماييم قطعا جامعه هماهنگ منسجم و متحدي خواهيم داشت به گونه اي كه در آن فردي احساس تنهايي نخواهد كرد و چنين جامعه اي قطعا رو به پيشرفت و ترقي و تعالي خواهد گذاشت.
انتهای پیام/