به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، حجتالاسلام محمود ترابی در تجمع جوانان و نوجوانان عاشورایی شاهرود در چهار راه مدرسه قلعه با اشاره به اینکه بینش درونی باعث میشود انسان مغرور نشود و فریب نخورد، افزود: امام حسین (ع) در ابتدا به دنبال ایجاد بینش رفتاری در افراد بود تا بدین وسیله بینش درونی در انسانها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در وصیتنامه امام حسین(ع) که در مدینه به برادرش محمد بن حنفیه نوشته شده، آمده است: «وَ إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی»، خاطرنشان کرد: اصلاح به دو صورت ظاهری و باطنی انجام میشود و امام حسین(ع) به هر دو نوع اصلاح توجه داشته است.
امام جمعه شاهرود اصلاح ظاهری را مقدم بر اصلاح باطنی دانست و تصریح کرد: اصلاح ظاهری زمینهساز اصلاح باطنی است؛ به همین دلیل، حضرت بلافاصله بعد از آنکه فرمود میخواهم امت را اصلاح کنم، اول مسئله امر به معروف و نهی از منکر را مطرح فرمود؛ چون یک اصلاح ظاهری است.
ترابی با تاکید بر اینکه امام حسین (ع) ابتدا روش رفتاری را مطرح میکند چون تا روش رفتاری نباشد، بینش درونی برای انسان حاصل نمیشود، عنوان کرد: تا انسان به آداب شریعت مؤدب نشود، یعنی تا به احکام ظاهری عمل نکند، به آن بینش معنوی درونی نخواهد رسید.
امام جمعه شاهرود با اشاره به اینکه تکلیفگرایى از منظر رهبران الهى همان رسیدن به اهداف و غایات مشروع با استفاده از وسایل و ابزار مشروع است، اظهار داشت: بررسى قیام حسینى از این منظر با توجه به وظایف گسترده امامان(ع) در عرصه تبلیغ دین بسیار ضروری است.
ترابی تصریح کرد: مبارزه با بدعتها و انحرافات و برپایى حکومت اسلامى همچنین حرکت ارتجاعى ایجاد شده در جامعه اسلامى بعد از پیامبر اکرم(ص) که زنده کردن تعصبات قبیلهاى و نژادى، تقسیم غیرعادلانه بیتالمال و حیف و میل آن، خویشاوندسالارى، تحریفات عقیدتى و سرکوب معترضان، علائم و نشانههاى آن بود، انسان را به این نتیجه میرساند که وظیفه شرعى همان بود که امام حسین(ع) انجام داد.
امام جمعه شاهرود با تاکید بر اینکه امام حسین (ع) در واقعه عاشورا به معرفی خود اهل بیت پیامبر (ص) و آل ابوسفیان پرداخت، ابراز داشت: او با این کار امام حق را معرفى و به همگان اعلام کرد که با شهامت باید علیه حکومت فسق و ظلم قیام و روح عزت و دورى از ذلت را زنده کرد.