نوحه خوان 92 ساله و کهنسال اهرانی گفت: برگزاری آیین عزاداری سرور و سالار شهیدان در امام زاده ˈعبداللهˈ (مطهر) روستای اهران، طوایف مختلف حاضر در محل را به هم پیوند داد و اهران امروزی شکل داده است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن/ اهران (با وجه تسمیه ˈآه رانمˈ) روستایی است که در 16 کیلومتری جنوب شرق دماوند و دو کیلومتری آبسرد واقع شده است.

این روستا با قدمتی حدوداً 500 ساله این روزها شاهد حضور سیل جمعیت عزاداران ایرانی و اتباع خارجی است که مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در آن با شور و حرارتی خاص برگزار می شود.

اهالی این روستا معتقدند:دشمنان در تعقیب امام زاده عبدالله (مطهر) از نوادگان امام سجاد(ع) به منطقه وارد می شوند و آن حضرت را به ضرب شمشیری که بر ران پای مبارک شان وارد شد، به شهادت رساندند.

در لحظه برخورد شمشیر، فریاد ˈآه رانمˈ از آن وجود مقدس به آسمان برخاست که به مرور به اهران و نام کنونی این روستا مبدل شد.

امامزاده عبدالله(ع) اهران پیوند دهنده قلوب مردم منطقه است

ˈقربانعلی شعبانیˈ نوحه خوان 92 ساله اهرانی می گوید:70 سال است که نوحه خوانی می کند و به برکت وجودی امام حسین(ع) پس از این همه سال از نور چشمانش کاسته نشده است .

وی از روزهایی صحبت به میان آورد که چهار مَن (12 کیلوگرم) برنج در مسجد پخت می شد و برای روشنایی و پخت و پز از چراغ نفتی استفاده می کردند.

شعبانی در انتقاد از برخی رسم و رسومات این روزها، تصریح کرد: در آن زمان اگر خانواده ای عزادار می شد،اهالی کمک می کردند و غذا می دادند؛ اما این روزها این کارها به فراموشی سپرده شده است .

این نوحه خوان کهنه کار و پا به سن گذاشته، امام زاده عبدالله را موجب برکت فراوان برای منطقه و پیوند دهنده قلوب مردم برشمرد و تصریح کرد: به برکت این وجود مقدس، امروز مراودات مردم و عزاداری های آنان از حالت طایفه ای و جدا از هم خارج شده و عزاداری های اهرانیان زبانزد خاص و عام است./س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.