به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبكه اسكاي نيوز: منابع آگاه در مجلس سناي آمريكا اعلام كردند: سناي آمريكا تا پيش از شنيدن گزارش "جان كري" وزير امورخارجه آمريكا از جديدترين تحولات مذاكرات هستهاي ايران و غرب، درخصوص تشديد تحريم ها عليه اين كشور تصميمي اتخاذ نخواهد كرد.
در همين حال "جين پساکی" يكي از سخنگوهاي وزارت امورخارجه آمريكا در سخناني اظهار داشت:"جان كري" در طول هفته جاري كميته بانكداري مجلس سنا را از جديدترين تحولات مذاكرات هسته اي ايران وگروه 1+5 با اطلاع مي سازد.
سنای آمریکا در نظر دارد دور تازهای از تحریمها علیه ایران را به تصویب برساند. اما در مقابل دولت ایالات متحده معتقد است که این تصمیم به روند مثبت مذاکرات با ایران لطمه خواهد زد.
همچنين سناتور"تيم جانسون" رئيس كميته بانكداري مجلس سناي آمريكا در سخناني گفت: اتخاذ تصميم درخصوص گام هاي جديد در قبال تحريم ايران تنها پس از ديدار با "جان كري" پشت درهاي بسته انجام مي پذيرد.
این در حالیست که يکی از دستياران رييس کميته بانکی سنای آمريکا هم پیشتر اعلام کرده بود ديپلمات ارشد وزارت امور خارجه روز چهارشنبه به اين کميته خواهد آمد تا نتايج مذاکرات ژنو را به اطلاع سناتورها برساند.
روز يکشنبه نيز سناتور" باب مِنِندز" رييس کميته روابط خارجی سنا اعلام کرد که سناتورها بررسی اعمال تحريمهای بيشتر عليه ايران را در دستور کار اين هفته خود قرار دادهاند.
پيش از اين کاخ سفيد و وزارت امور خارجه از سناتورها تقاضا کرده بودند تا زمان در جريان بودن دور جديد مذاکرات هستهای گروه پنج بعلاوه يک با ايران، از اعمال تحريمهای جديد عليه تهران اجتناب کنند.
سناتور باب کورکر، سناتور جمهورخواه با بیان اینکه سنا منتظر توضیحات جان کری خواهد ماند افزود: «کسانی در هر دو حزب کنگره در حال بررسی این موضوع هستند که گامهای بعدی چه باید باشد.»
این سناتور جمهوریخواه با اشاره به اینکه همه ما خواستار دیپلماسی بودیم، افزود: «اکنون هم همینطور است. ما از تلاشهای وزیر خارجه تشکر میکنیم. این بهترین راه برای حل این مساله است.»
با وجود این، کورکر از نرمش احتمالی دولت باراک اوباما در قبال ایران انتقاد کرد و گفت: «ما نگرانیم که طبق توافقها بخشی از اهرمی را که در اختیار داریم رها کند.»
به گفته سناتور کورکر تحریمها موجب شده است که ایران حاضر به نرمش در برنامه هستهای خود شود و سنا نگران از دست دادن این اهرم است.
وی همچنین تصریح کرد که سناتورها آمادهاند اقدامات تنبیهی جدید را برای مدتی به تأخیر بیاندازد و با توجه به توافقات احتمالی نیز امکان کاهش تحریمهای فعلی وجود دارد.
رسانههای خبری روز یک شنبه گزارش کردند که قانونگذاران آمریکایی اعلام کردند که قصد دارند تحریمها علیه ایران را شدیدتر کنند تا از سهلگیری دولت باراک اوباما در مذاکره با ایران بر سر پرونده هستهای این کشور پیشگیریکنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز؛ این موضوع نشانه بدبینی قانونگذاران به احتمال توافق میان ایران و قدرتهای جهانی است.
مذاکرات با ایران قرار است روز ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) در ژنو از سرگرفته شود. مذاکرات سه روزه اخیر در ژنو (۷ و ۸ و ۹ نوامبر) بدون رسیدن به توافقی بر اساس طرح اولیه برای کاهش فشار تحریمها بر ایران در مقابل تغییراتی در برنامه هسته ای این کشور پایان یافت.
این مذاکرات برای اولین بار در یک دهه اخیر با حضور اکثریت وزرای امورخارجه گروه ۱+۵ و ایران برگزار شد.
انتهاي پيام/