به گزارش
خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ امیر سرتیپ تهامی از پیشکسوتان دفاع مقدس در لشکر 83 ارتش در نشست تخصصی بررسی و تحلیل سلسله عملیات های غرب اهواز در سال اول جنگ به ویژه عملیات آزادسازی سوسنگرد با محوریت تبیین و تشریح جایگاه مقام معظم رهبری در عملیات مذکور که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد اظهار داشت: دوران دفاع هشت ساله بادشمن اولین جنگ ما در مرزهای غرب کشور نبوده بلکه 11 قرن است که در این مرزها ما جنگ داشته ایم.
وی افزود: در زمان امپراطوری روم شرقی 500 سال نبردهای خونین بین ایران و آنها بود و سقوط قسطنطنیه (استانبول کنونی) بدست سلطان محمد فاتح تا زمان امپراطوریعثمانی نیز چهارصد سال در مرزهای غربی کشور با دشمانان جنگ داشتیم و از نبرد چالدران به بعد نیز با دخالت های خائنانه روسیه تزاری دولت بریتانیا مواجه بودیم.
امیر تهامی تصریحکرد: خلف امپراطوری عثمانی نیز کشور عراق بود که از اوت 1920 تا سال 1922 تحت قیمومیت انگلستان بود و مرزهایی که بین ایران و عراق تعیین شد توسط دولت انگلستان تعیین گشت و این دولت بذر نفاق را در میان دو کشور به وجود آورد.
پیشکسوت دفاع مقدس گفت: هرنسلی باید تجارب خود را بدون تحریف حقایق درتاریخ ثبت کند بزرگترین حماسه دوران دفا ع مقدس در سال اول جنگ اتفاق افتاد.
وی افزود: مسائل نظامی، دانش ویژه ای دارد که اگر از آن غفلت شود زیانبار است لذا هزینه هایی که ارتش ها و مراکز علمی آن می کند برای این است که در جنگ کمترین هزینه را بدهند.
امیرتهامی اظهار داشت: در سال اول جنگ در یک طرف لشکر 92 زرهی خوزستان قرار داشت و درطرف دیگر سپاه 2 ارتش عراق در ناصریه با 5 لشکر وهمچنین تیپ ویژه گارد ریاست جمهوری عراق و دو تیپ مرزی دیگر آنها که یک لشکربودند.
وی افزود: رژیم صدام با این امکانات به لشکر 92 زرهی ما حمله می کند که فقط دو گروه رزمی و دو گردان توپخانه دارد و همچنین عزیزان سپاه پاسداران به صورت سپاه شهری و نیزپاسگاه های ژاندارمری و نیروهای شجاع مردمی در این مناطق حضورداشتند.
امیر تهامی تصریح کرد: همانطور که دیده شد نیروی نظامی دو طرف از نظر تناسب شش به یک بود و آمادگی نیروی انسانی ما زیر 40 درصد تخمین زده می شد اما ببینیدکه چه حماسه ای رقم زده شد.
پیشکسوت دفاع مقدس در لشکر 83 ارتش گفت: عراقی ها 86 منطقه را دررزهای غربی زیرنظر داشتند در چنین وضعیتی با محاصره شهرهای ما و اسارات گرفته شدن نیروهای ما نیروهای ایرانی پایمردی می کرده و چندین دستگاه تانک عراقی ها را نیز منهدم می کنند.
وی تصریح کرد: ستاد لشکر 92 زرهی ارتباط دوسویه عامل و قوی از طریق بیسیم و تله تایپ با یگان ها داشت و در سات 12 ظهر 26 آبان 59 عملیات تاخیری با استفاده از معابر موجود انجام شد و قبل از آن در عرض منطقه 60 کیلومتری برآورد شده بود که اگر دشمن حمله کرد این عملیات صورت گیرد، لذا حتی بلدوزر و یک دستگاه تریلی شخصی آوردیم و گدار را در جاده تعبیه کردیم که حتی آن بولدوزر به دست عراقی ها افتاد و درگیری شدیدی بین نیروهای دوطرف صورت گرفت.
امیر تهامی افزود: با استتار و سکوت کامل و سپس عملیات تخریبی گردان ها این عملیات انجام شد تا جایی که یک گردان عراقی خودشان را معرفی و تسلیم کردند و اطلاعاتی را از آن طرف دادند.
پیشکسوت دفاع مقدس اظهار داشت: لشکر 92 زرهی خوزستان بلادرنگ به ارتفاعات ابوریب هجوم برد.
وی با اشاره به اهمیت عملیات آزادسازی سوسنگرد تصریح کرد: اگر این اتفاق می افتاد اهواز سقوط می کرد و اهالی شریف دزفول، اندیمشک، شوش و سایر شهرها آواره می شدند.
وی با بیان اینکه ارتش عملیات تاخیری را هدایت کرد گفت: 6 روز این عملیات در خطرناک ترین معبر با تاکتیک های ویژه و با همکاری خلبانان شجاع نیروی هوایی و توپخانه هایی که در سکوی اندیمشک قرار داده شده بوداجرا شد و لشکر 10 عراق آرزوی عبور ازکرخه را به گور برده و جلوی آنها سد شد.
امیر تهامی در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعی منیتی باشگاه خبرنگاران درباره نقش ارتباطات مخابراتی در آزادسازی سوسنگرد خاطرنشان کرد: سازمان همه یگان های ارتش از مشخصه های مختلفی تشکیل می شود که هم افزا هستند و اجرای ماموریت دیگری را تسهیل می کنند لذا در صحنه جنگ نیز از بیسیم و تله تایپ ها در قرارگا های عملیاتی و در مواضع پدافندی از ارتابط تلفن های معمولی استفاده می شود و در یگان های تاکتیکی نیز تلفن های باسیم وجو دارد ک جدا از مخابرات خودشان است.
انتهای پیام/