محمد حسن افشار در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينکه توليد سالانه قارچ در ايران 90 هزار تن است، افزود: سرانه مصرف قارچ در کشور نيز حدود 1.2 کيلوگرم است.
وي اضافه کرد: به دليل عومالي مانند مناسب نبودن نرخ ارز و ... ما صادرات قابل توجهي نداريم و ميزان صادرات قارچ کشور کمتر از 10 هزار تن است.
افشار با اشاره به فوايد غذايي و درماني قارچ ادامه داد: قارچ کلکسيوني از انواع ويتامين B (B12 B6 B2 B1) است.
وي با بيان اينکه کمبود هر يک از اين ويتامين ها مشکلاتي را در بدن ايجاد مي کند، افزود: ويتامين B موجود در قارچ در هيچ محصول کشاورزي مشاهده نمي شود و اگر کسي دوبار در هفته اين محصول را در سبد غذايي خود قرار دهد از عوارض کمبود ويتامين B در امان مي ماند.
افشار اظهار داشت: علاوه بر اين قارچ تازه حدود 3.5 تا 4 درصد و قارچ خشک نزديک به 28 درصد پروتئين دارد.
وي در مورد تفاوت پروتئين موجود در قارچ با پروتئين حيواني گفت: بدن انسان پروتئين قارچ را به طور کامل جذب مي کند در حالي که بخش اعظمي از پروتئين حيواني به حالت شکسته نشده از بدن خارج مي شود.
افشار با بيان اينکه پروتئين قارچ در بدن تبديل به چربي نمي شود، افزود: علاوه بر اين قارچ تنظيم کننده قند و کلسترول خون بوده و مصرف آن به جاي پروتئين حيواني به کساني که چربي خون دارند، توصيه مي شود.
***نقش موثر توليد قارچ در اشتغال زايي
رئيس هيئت مديره انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکي کشور با اشاره به اينکه در يک هکتار زمين کشاورزي چهار نفر در سال به صورت ناقص اشتغال دارند، اضافه کرد: اين درحالي است که در يک هکتار سطح بستر قارچ نزديک به 80 نفر مي تواند کار کنند.
افشار افزود: اين موضوع نشان دهنده ميزان بالاي اشتغال زايي اين صنعت است.
وي تصريح کرد: در صورتي که دولت امکانات لازم و شرايط مساعدي را براي کسب و کار فراهم کند، اين بخش زمينه ي مناسبي براي جذب نيروي فعال ممکلت خواهد بود.
انتهای پیام/