به گزارش خبر نگار باشگاه خبر نگاران،، انواع نذری به عوامل مختلف نیت، آداب و رسوم منطقه، وسع مالی، سابقه خانوادگی، زمان و مکان، جنسیت، مدعوین و... بستگی دارد و ادارات اوقاف، کمیته امداد امام(ره)، بهزیستی، نهادها و موسسات خیریه، مساجد، امامزادگان و مدارس محل هایی است که مردم برای تحویل و پخش نذورات خود انتخاب می کنند.
مردم بیجار با پیروی از تعالیم قرآنی، احادیث و روایات ائمه اطهار، علماء، مراجع تقلید، افراد متدین و معتمد محل اقدام به پخش نذری می کنند، از نذورات سنگین مانند نذر آیت الله بروجردی برای پرهیز از تند خلقی با مردم و گرفتن یکسال روزه برای تأدیب نفس خویش تا نذرهای کوچک مانند یک کاسه شله زرد.
در این کار خیر تفاوت های مالی، اجتماعی، جنسیت، سن و سال، اعتقادات دینی و مذهبی برای مصرف کنندگان وجود ندارد، در چندین محل از معابر و میادین انواع خیمه های پخش حلیم، چای، شیر، شربت، انواع غذای گرم، خرما، حلوا، نان روغنی، شله زرد، شیر برنج، دود نمودن اسپند و ذبح قربانی گاو گوسفند برپاست در هر خیمه، جوانان و بعضی اعضای خانواده ها از مردم پذیرای می کنند.
نکته مهمی که در هنگام پخش نذورات باید مورد توجه فرار گیرد رعایت اصول صحیح مصرف و پرهیز از اسراف است که گاهاً ملاحظه می شود، نیاز است متولیات این برنامه ها نظارت کافی و مدیریت دقیقی را بر هریک از مراحل تهیه، پخت و پخش نذورات اعمال نمایند./س