وجود نمک در اکثر غذا‌ها به یک عادت تقریباً غیرقابل ترک تبدیل شده است ولی این حقیقت را باید پذیرفت که در این مورد استثنائی، ترک عادت موجب مرض نیست.

مجید حسن قمی، کار‌شناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: یکی از مشکلات مصرف نمک اجبار کلیه‌ها به کار چند برابر و افزایش فشار خون است. 

وی اظهار داشت: مصرف غذاهای خوش نمک و شور مثل چیپس و پفک کلیه‌هایمان را مجبور می‌کند ۱۵ برابر شرایط عادی کار کنند یعنی اگر شخصی در حدود ۱۰۰ گرم چیپس یا پفک مصرف کند کلیه‌ها باید 1/5 لیتر آب دفع کنند تا آن مقدار نمک اضافی دفع شود حالات بماند که این مواد غذایی دارای موادی هستند که ممکن است در کبد هم ایجاد عوارض کند. 

حسن قمی افزود: ۲۹% از فعالیت متابولیک بدن برای فعالیت‌های کبد استفاده می‌شود که باعث می‌شود فعالیت کبد بیشتر شود. این درحالی است که کبد در حالت عادی هم تقریبا بین ۵۵۰- ۵۰۰ فعل و انفعال بدن را پشتیبانی می‌کند. حالا اگر فشاری هم روی آن تحمیل کنیم باعث می‌شود که کبد پر استرس‌تر کار کند. 

وی گفت: هر یون که وارد بدن می‌شود برای دفع آن باید کلیه یک یون مخالف را کم یا زیاد کند. ضمن اینکه نمک زیاد باعث دفع کلسیم از ادرار می‌شود و این دفع باعث نازک شدن استخوان‌ها و در ‌‌نهایت پوکی آن‌ها می‌شود. 

انتهای پیام/
برچسب ها: استخوان ، نمک ، کلیه ، یون ، فشارخون ، کبد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار