مهشيد
محمدي زادگان كارشناس تغذيه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه
خبرنگاران گفت: ويتامين B12 در كبد ذخيره مي شود و كمبود اين ویتامین شايع نيست مگر
در شرايط خاص، ويتامين B12 عمدتاً در غذاهايي با منشأ حيواني مثل شير و
ماست كم چرب، گوشت مرغ، تخم مرغ، جگر، قلوه وكنسرو ماهي تن وجود دارد.
وي
بيان كرد: تحقيقات نشان ميدهد افرادي كه به افسردگي مبتلا بودند غلظت
B12 در خونشان بسيار كم بود و روند درمان افسردگيشان نسبت به كساني كه
غلظت B12 در خونشان بالا يا نرمال بود كندتر صورت مي گرفت.
محمدي
زادگان افزود: از علائم كمبود ويتامين B12 در ابتدا ميتوان به احساس خفيف
خستگي كم خوني و بي اشتهايي و قرمزي زبان نام برد اما در مراحل پيشرفته
آسيب مغزي و كاهش حافظه- زوال عقل، فراموشي و افسردگي شود.
وي در پاسخ
به اين سئوال كه چه كساني در معرض كمبود ويتامين B12 هستند ادامه داد:
گياهخواران به دليل اينكه به طور كامل غذلهاي حيواني را حذف ميكنند اگر
باردار شوند نوزادانشان دچار آسيبهاي مغزي ميشوند.
افرادي كه از
داروهايي براي كاهش اسيد معده استفاده ميكنند و يا كساني كه براي لاغر
شدن در طي عمل جراحي بخشي از معده و ابتداي روده باريك را بر ميدارند
همچنين افرادي كه مبتلا به ديابت نوع 2 هستند به دليل استفاده از متفورمين
در معرض كمبود ويتامين B12 هستند.
انتهای پیام/