درحالیکه جنگ سوریه برای مردم این کشور بسیار درد آور و ویرانگر بوده است، اما زمینه خوبی را برای رونق بازار برخی تجار سلاح و تجهیزات نظامی ایجاد کرده است؛ در همین راستا شهرک‌های مرزی ترکیه بازار پر رونقی برای این دسته از تجار شده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم ، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره جنگ سوریه و موضوع تجارت سلاح و تجهیزات نظامی در شهرک های مرزی ترکیه نوشت: جنگ سوریه بازار تجار سلاح را به نحو بی سابقه ای افزایش داده است. دهها فروشگاه تجهیزات نظامی، در مرکز شهرک های مرزی ترکیه میزبان گروه های مسلحی هستند که کشورهای مختلف عازم جنگ با نظام سوریه شده اند.

برای صاحبان این فروشگاه ها مهم نیست که خریداران از کجا آمده اند؛ آن ها فقط می‌دانند که این افراد برای جنگ به سوریه می روند و برای انجام ماموریتشان نیاز به تجهیزات دارند.

"طیفور برکات اوغلو" صاحب یکی از فروشگاه‌ها می‌گوید: ما از خریداران درباره تابعیتشان سوال نمی کنیم. اکثر آن ها دارای ریش‌های بلند و سیاه هستند و به زبان‌های غیر ترکی صحبت می کنند. جنگی در همسایگی ما وجود دارد و نیازی نیست از آن ها درباره تابعیتشان سئوال کنیم.

این موضوع تقریبا میان تاجران این شهرک ها متعارف است، زیرا آن ها می‌دانند که اکثر خریداران عناصر گروه های مسلح بیگانه هستند که برای جنگ عازم سوریه شده‌اند.

صاحبان فروشگاه‌ها می گویند: گروه های مسلح از طریق استانبول وارد ترکیه می‌شوند. آن‌ها سپس به فرودگاه انطاکیه می‌آیند تا وارد خاک سوریه شوند اما قبل از رفتن به سوریه سری به بازار تجهیزات نظامی می‌زنند.

فروشگاه ها همه وسایل مورد نیاز یک فرد نظامی را که عازم جنگ است، دارند .. انواع لباس های نظامی، خنجر، ماسک (ضد گاز)، دستگاه های مولد انرژی خورشیدی، دوربین، انواع باتری و حتی تیغ اصلاح و شامپو. 

صاحبان فروشگاه‌ها می گویند گروه های مسلح به عنوان نمونه یک روز 200 لباس نظامی سفارش می‌دهند تا فردای آن روز تحویل بگیرند. آن ها توان مالی این گروه ها را ناشی از حمایت های مالی کشورهایی پشتیبان آن‌ها می‌دانند.

اکثر خریداران به لهجه‌های مختلف عربی مانند عراقی، مصری، اردنی، لیبیایی و سودانی صحبت می کنند. چچنی ها هم که "تیپ" خاص خودشان را در سوریه تشکیل داده‌اند.

نیویورک تایمز با این حال در این گزارش به تروریست‌هایی که از کشورهای مختلف غربی عازم سوریه می شوند، اشاره نمی‌کند.

مقصد این تجهیزات برای این دسته از تاجران مهم نیست. مهم این است که پیش از جنگ سوریه بازار آن ها خیلی خوب نبود و جنگ سوریه به این بازار رونق بخشیده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار