زهرا حاتمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران گفت: موانعي بسياري وجود دارد که مانع رشد خلاقيت در دانش آموزان و نوجوانان ما مي شود که يکي از علت هاي اصلي را مي توان نوع نگرش معلمان و مدرسه و اطرافيان نوجوان و کودکان دانست، همچنين برنامه و محتواي کتاب هاي درسي و عملکرد نظام آموزش مي تواند بر پرورش نيافتن خلاقيت کودک با بي علاقه کردن کودک به آموزش اثر منفي بگذارد.
وي در ادامه افزود: موانعي که در خلاقيت کودکان مي تواند اثر منفي داشته باشد، ترس از شکست، عادت، عدم اعتماد به نفس و ترس از استقلال باشد.
***عادت
اين استاد روانشناس در ادامه افزود: عادت دادن دانش آموز و حتي دانشجويان به روش هاي تکراري حل مسئله باعث از بين رفتن خلاقيت آن ها شود.
***ترس از شکست
وي افزود: خلاقيت و رشد و شکوفا شدن استعداد، بررس راه هاي مختلف و ريسک کردن افراد و کودکان را مي طلبد، زماني که ترس از شکست در رسانه ها و به وسيله معلمان و خانواده و اطرافيان به فرد القاء شود ميزان خلاقيت در کودکان و نوجوانان کاهش مي يابد.
***عدم اعتماد به نفس
وي تصريح کرد: دانش آموزان و کودکان ما مردم ايران از توانايي و استعداد بالايي برخوردارند اما عدم اعتماد به نفس مانع بروز قواي خلاقه ي آن ها مي شود.
***ترس از عدم استقلال